210 9964841

Τριήρης, Πρες Παπιέ, Επάργυρο

Ρόδος
35.00
FX 000139
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δημιουργήσαμε το πρες παπιέ (βαρίδι για χαρτιά), λεπτομέρεια από ροδιακή τριήρη, που βρέθηκε λαξευμένη στο βράχο της ακρόπολης της Λίνδου στην Ρόδο. Είναι έργο του γλύπτη της μέσης ελληνιστικής περιόδου, Πυθόκριτου και χρονολογείται γύρω στο 200 π.Χ.. Το πρες παπιέ είναι κατασκευασμένο από ορείχαλκο, επαργυρωμένο σε διάλυμα ασημιού 999°. Ένα έργο τέχνης για το γραφείο σας.

Διαστάσεις: 9εκ. x 0,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η πλούσια ιστορία της τριήρης ξεκινά από την Κόρινθο. Η τριήρης ήταν ένα πολεμικό πλοίο, γρήγορο και ευέλικτο, που είχε ένα ορειχάλκινο έμβολο στην πλώρη. Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, οι Κορίνθιοι ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τις τριήρεις στην Ελλάδα, περίπου από το 700 π.Χ. και μετέδωσαν την δημιουργία της τριήρης και στις υπόλοιπες πόλεις-κράτη της Ελλάδας. Η τριήρης ονομάστηκε έτσι, λόγω της διάταξης των κωπηλατών σε τρεις γραμμές κατά μήκος της κάθε πλευράς του πλοίου.

Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούσαν κωνοφόρα δέντρα, όπως πεύκα, έλατα και κυπαρίσσια για τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου και δρύινο ξύλο για το εξωτερικό κέλυφος του πλοίου. Τα κουπιά κατασκευάζονταν από νεαρά έλατα και το μήκος τους υπολογίζεται σε περίπου 4,5 μέτρα. Η χρήση των ελαφρύτερων ξύλων, έκαναν το πλοίο ιδιαίτερα ευέλικτο. Οι τριήρεις είχαν κυρίως στρατιωτική χρήση. Το κύριο όπλο τους, θεωρείται το ξύλινο έμβολο, που επενδυόταν με ορείχαλκο και τοποθετούνταν στην πλώρη.

Η τριήρης βρέθηκε λαυξεμένη στο βράχο της ακρόπολης της Λίνδου στη Ρόδο και είναι έργο του Πυθόκριτου.

Βάρος:
275 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
9 εκ. x 5 χιλ.
Μικτό Βάρος:
296 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Ρόδος
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Πρες παπιέ
Χρονολογία:
200 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική