210 9964841

Πλους Διονύσου

Δώρα με ιστορική αξία

109.90
FX 006100
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ο Πλους Διονύσου, λεπτομέρεια από παράσταση ζωγραφισμένη στο εσωτερικό αττικής μελανόμορφης κύλικας. Η χάλκινη παράσταση είναι επαργυρωμένη σε διάλυμα ασημιού 999° και τοποθετημένη πάνω σε ξύλινο κουτί.

Διαστάσεις: 24εκ. x 20εκ. x 6,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Διόνυσος ήταν θεός του κρασιού και τηςαμπελουργίας και αργότερα θεωρήθηκε και προστάτης των τεχνών και του θεάτρου. Η λατρεία του Διονύσου ήταν η δημοφιλέστερη στην Αρχαία Ελλάδα. Σύμφωνα με την μυθολογία, πατέρας του ήταν ο Δίας και μητέρα του η Σεμέλη. Ο Διόνυσος ταξίδεψε τον κόσμο, διδάσκοντας στους ανθρώπους τον τρόπο καλλιέργειας του σταφυλιού και την παρασκευή του κρασιού. Σύντροφοι του Διονύσου στα ταξίδια του, ήταν οι νύμφες Μαινάδες, οι Σάτυροι και οι Σειληνοί.

Πολλές γιορτές ήταν αφιερωμένες προς τιμήν του θεού, όπως τα Μικρά και τα Μεγάλα Διονύσια, τα Ανθεστήρια και τα Λήναια. Ένας από τους πιο γνωστούς μύθους για τον Θεό Διόνυσο είναι η αρπαγή του από τους Τυρρηνούς πειρατές. Για να τους τιμωρήσει για την πράξη τους, ο Διόνυσος τους μεταμόρφωσε σε δελφίνια.

Η αρχαία Αττική μελανόμορφη κύλικα με τον πλου του Διονύσου, ζωγραφισμένο στο εσωτερικό της είναι έργο του Εξηκία, χρονολογείται το 550-530 π.Χ. και βρίσκεται στο μουσείο Staatliche Antikensammlungen στο Μόναχο.

Βάρος:
502 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
24 εκ. x 20 εκ. x 6,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ξύλινο κουτί
Μικτό Βάρος:
1100 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Χαλκός Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Κουτί
Χρονολογία:
550 - 530 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική