210 9964841

Ο Ήλιος της Βεργίνας, Πρες Παπιέ

Μακεδονία
21.00
FX 000158
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Το πρες παπιέ (βαρύδι για χαρτιά) είναι εμπνευσμένο από τον Ήλιο της Βεργίνας, που διακοσμούσε την χρυσή λάρνακα που βρέθηκε στον τάφο του βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππου Β'. Χρονολογείται περίπου τον 5ο αιώνα π.Χ. Ένα κοινό σύμβολο της αρχαίας Ελλάδας που το βρίσκουμε να διακοσμεί κέρματα, αγγεία, τοιχογραφίες και αγάλματα, πολύ πριν το Μακεδονικό Βασίλειο και την Δυναστεία των Αργεάδων. Είναι ένα ιδιαίτερης αισθητικής αντικείμενο, το οποίο έχει φιλοτεχνηθεί στο χέρι και είναι κατασκευασμένο από μασίφ ορείχαλκο. Ένα ιδιαίτερο δώρο για το γραφείο ή το σπίτι. Διαστάσεις: διάμετρος 8 εκ. x 4 χιλ. (πάχος)

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Ήλιος της Βεργίνας, ή αλλιώς "Αστέρι της Βεργίνας", είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Αρχαίους Έλληνες. Αν και ο Ήλιος της Βεργίνας είναι ένα σύμβολο εθνικό, έγινε γνωστό λόγω των Μακεδόνων, οι οποίοι το χρησιμοποίησαν ως σύμβολο της δυναστείας Αργεαδών στο Βασίλειο της Μακεδονίας. Οι 4 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία της φύσης, ΓΗ – ΘΑΛΑΣΣΑ – ΦΩΤΙΑ – ΑΕΡΑΣ και οι υπόλοιπες 12 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τους 12 Θεούς του Ολύμπου.

Το σύμβολο βρέθηκε πάνω σε χρυσή λάρνακα, που βρέθηκε στο Βασιλικό τάφο του Φιλίππου Β', από τον αρχαιολόγο Μανόλη Ανδρόνικο στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, στη Μακεδονία, το 1977. Ο Βασιλικός τάφος, αποδίδεται στην Μακεδονική Βασιλική Δυναστεία του Φιλίππου Β' και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Βάρος:
190 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
διάμετρος 8 εκ. x 4 χιλ. (πάχος)
Μικτό Βάρος:
330 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Μακεδονία
Υλικό:
Ορείχαλκος βαμμένος
Υποκατηγορία:
Πρες παπιέ
Χρονολογία:
5ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική