210 9964841

Ο Πρίγκιπας με τα Κρίνα, Επίχρυσο 24Κ

Τοιχογραφία από το παλάτι της Κνωσού στην Κρήτη

Κρήτη
Χαλκός
139.90
FX 002079
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Κάδρο με τον "Πρίγκιπα με τα Κρίνα", λεπτομέρεια απο την γνωστή τοιχογραφία από το παλάτι της Κνωσού στη Κρήτη. Δείγμα ειρηνικής και φυλήσυχης ζωής. Αντιπροσωπευτική τοιχογραφία της Μινωικής τέχνης, 1600 π.Χ.. Η ανάγλυφη παράσταση είναι κατασκευασμένη από χαλκό επιχρυσωμένο σε διάλυμα χρυσού 24 καρατίων και τοποθετημένη μέσα σε ξύλινη κορνίζα με τζάμι.

Διαστάσεις: 27 εκ. x 27 εκ. x 6 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα τα προϊόντα μας αποστέλλονται σε συσκευασία δώρου και συνοδεύονται από περιγραφή του ευρήματος στα Ελληνικά και Αγγλικά, και από εγγύηση των εργαστηρίων μας.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Μία από τις πιο ξακουστές μινωικές τοιχογραφίες, που βρέθηκαν στην Κνωσό, είναι ο "Πρίγκηπας με τα κρίνα".Η τοιχογραφία σώζεται αποσπασματικά και έχει συμπληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της. Η σύνθεση είναι πολύχρωμη, γεμάτη ζωντάνια. Εικονίζεται ένας άνδρας, που βαδίζει προς τα αριστερά. Φοράει το τυπικό μινωικό περίζωμα με φαρδιά ζώνη, περιδέραιο στο λαιμό και πλούσιο κάλυμμα κεφαλής διακοσμημένο με κρίνα και φτερά παγωνιού.

Θεωρείται ότι αποδίδει το βασιλιά-ιερέα, που ζούσε στο ανάκτορο της Κνωσού. Από τη μορφή του σώζονται μόνο τμήμα του ανώτερου μέρους του σώματος, των ποδιών και των χεριών, της ενδυμασίας και του περίτεχνου στέμματος.

Η τοιχογραφία βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Βάρος:
935 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
27 εκ. x 27 εκ. x 6 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαύρη κορνίζα με τζάμι
Μικτό Βάρος:
1200 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Χαλκός
Υποκατηγορία:
Κορνίζα
Χρονολογία:
1600 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική