210 9964841

Οι Αρχαιότητες της Αθήνας και της Αττικής

Αρχαία Ελλάδα
35.00
DA 001011
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Από τις προσωπικότητες που συνδέονται με τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του ελληνικού κλασικού πολιτισμού πολλές κατάγονταν από την Αθήνα, ενώ άλλες έφθασαν εδώ απ' όλη την περιοχή της Μεσογείου για να συμβάλουν στην εξαιρετική πνευματική και καλλιτεχνική άνθηση αυτής της περιόδου. Πολιτικοί και ιστορικοί, θεατρικοί συγγραφείς και καλλιτέχνες, φιλόσοφοι και ρήτορες, όπως ο Θουκυδίδης, ο Αισχύλος, ο Σωκράτης, ο Φειδίας, ο Ευριπίδης, ο Δημοσθένης, ο Αριστοτέλης, ο Πραξιτέλης, ήκμασαν εδώ κατά τον 5ο και 4ο π.Χ. αιώνα, την εποχή που η Αθήνα ήταν η πιο ισχυρή πόλη - κράτος της Ελλάδας. Όλοι αυτοί οι άνδρες φύτεψαν τους σπόρους του Δυτικού πολιτισμού.

Ο καθηγητής John M. Camp, με το ολοκληρωμένο αυτό βιβλίο του, παρουσιάζει μιαν ενημερωμένη επισκόπηση των μνημείων της αρχαίας Αθήνας και της Αττικής, κάνοντας μια πλήρη περιήγηση στην περιοχή αυτή. Το πλούσια εικονογραφημένο έργο του θα προσελκύσει όχι μόνο τους επιστήμονες και τους σπουδαστές του Ελληνικού πολιτισμού αλλά και τους επισκέπτες που εξερευνούν τις αρχαίες τοποθεσίες.

Ο John M. Camp είναι διευθυντής των ανασκαφών στην Αρχαία Αθηναϊκή Αγορά που πραγματοποιεί η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών Αθηνών και καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας στο Randolph - Macon College.

  • Γλώσσα: Ελληνικά
  • Συγγραφέας: John M. Camp
  • Μετάφραση: Μαίρη Κλεώπα
  • Έτος έκδοσης: 2009
  • Σελίδες / Μέγεθος: 432 / 24x17
  • ISBN: 978-960-354-237-7

Αγοράστε σήμερα το δικό σας αντίτυπο ή χαρίστε ένα έργο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
17 εκ. x 24 εκ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ελλάδα

Χαρακτηριστικά Βιβλίου

Γλώσσα:
Ελληνικά
Συγγραφέας:
John M. Camp
ISBN:
978-960-354-237-7
Εκδότης:
Καρδαμίτσα
Ημερομηνία Έκδοσης:
2009
Σελίδες:
432