210 9964841

Δρόμος, Ολυμπιακό Αγώνισμα, Επάργυρο

Καδράκι

69.90
FX 002067
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί αγώνες αποτελούνταν από πολλά αγωνίσματα δρόμου, αλλά το στάδιον ήταν το πρώτο και μοναδικό των Ολύμπιων μέχρι την 13η Ολυμπιάδα. Δημιουργήσαμε μία συλλογή από μικρά κάδρα με θέμα τα Ολυμπιακά αγωνίσματα, για την διακόσμηση του χώρου σας. Το ανάγλυφο σχέδιο της πλακέτας είναι εμπνευσμένο από την παράσταση του αθλήματος σε παναθηναϊκό αμφορέα. Η ανάγλυφη παράσταση είναι κατασκευασμένη από χαλκό επαργυρωμένο σε διάλυμα ασημιού 999° βαθμών και είναι τοποθετημένη σε ξύλινη κορνίζα. Το κάδρο μπορεί να κρεμαστεί αλλά διαθέτει και ειδικό πόδι στήριξης, για την καλύτερη και ευκολότερη τοποθέτησή του.

Διαστάσεις: 14εκ. x 14εκ. x 2εκ.

Σειρά μεταλλίων: Έχουμε δημιουργήσει και μια σειρά από μετάλλια, για την απονομή στους αγώνες που έγιναν για την "Αναβίωση Αγώνων Πεντάθλου" στο νησί της Λήμνου, τον Ιούλιο του 2015. Στο πίσω μέρος του κάθε αγωνίσματος είναι χαραγμένο και το όνομα του 1ου νικητή κατά την πρώτη παρουσίαση του, σαν αγώνισμα στην Αρχαία Ελλάδα.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν διάφορα αγωνίσματα δρόμου. Ο παλαιότερος αγώνας δρόμου, το "στάδιον" ήταν το πρώτο αγώνισμα που καθιερώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το "στάδιον" ήταν δρόμος ταχύτητας ενός σταδίου, δηλαδή 600 ποδιών, που αντιστοιχεί στο σημερινό αγώνα δρόμου των 200 μέτρων. Ο νικητής του σταδίου δρόμου ήταν εκείνος που έδινε και το όνομά του στην Ολυμπιάδα. Αρχικά, το αγωνιστικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων περιελάμβανε μόνο το "στάδιο", τον αγώνα δρόμου, και περιοριζόταν σε μια μόνο ημέρα.

Στη 14η Ολυμπιάδα (724 π.Χ.) προστέθηκε ο "δίαυλος", που ήταν δρόμος ταχύτητας, με διπλή διαδρομή του σταδίου, απόσταση δηλαδή 1200 ποδιών και αντιστοιχεί με το σημερινό δρόμο των 400 μέτρων. Στη 15η Ολυμπιάδα (720 π.Χ.) καθιερώθηκε ο "δόλιχος", που ήταν αγώνας δρόμου μεγάλου μήκους 7 έως 24 σταδίων και αγώνας αντοχής. Στην 65η Ολυμπιάδα (520 π.Χ.) εισήχθη ο "οπλιτόδρομος", που ήταν αγώνας δρόμου ταχύτητας, όπου ο δρομέας, αρχικά, έτρεχε φορώντας τον πλήρη εξοπλισμό χάλκινης αμυντικής πανοπλίας, δηλαδή την περικεφαλαία, τις κνημίδες και την ασπίδα.

Ο Παναθηναϊκός αμφορέας με την παράσταση ενός αγώνα δρόμου φυλάσσεται στο Museo Civico στην Μπολόνια της Ιταλίας.

Βάρος:
250 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
14 εκ. x 14 εκ. x 2 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ξύλινη κορνίζα
Μικτό Βάρος:
310 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Χαλκός Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Κορνίζα
Χρονολογία:
776 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική