210 9964841

Αιχμή Δόρατος Χαρτοκόπτης

Ορείχαλκος
34.90
FX 003025
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Τα αρχαία δόρατα, όπλα που χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Ελλάδα, μας ώθησαν να κατασκευάσουμε το αντίγραφο μιας αιχμής δόρατος, το οποίο μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και ως χαρτοκόπτης. Ένα μοναδικό ιστορικό κειμήλιο, φτιαγμένο από ορείχαλκο, για κάθε συλλέκτη αλλά και για τις ανάγκες όλων των σύγχρονων επαγγελματικών γραφείων.

Διαστάσεις: 18εκ. x 4εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η Ολυμπία κατέχει ίσως την μεγαλύτερη συλλογή αρχαίων όπλων, υστερογεωμετρικής και αρχαϊκής κυρίως εποχής, που υπάρχει σήμερα στον κόσμο. Τα όπλα ήταν τα πιο γνωστά και ταιριαστά αφιερώματα στον Δία που παρείχε τη νίκη στους αγωνιζόμενους στην Ολυμπία, όπως και στην μάχη.

Ως αναθήματα πόλεων από λάφυρα νικηφόρων πολέμων ή ατόμων από την προσωπική τους αρματωσιά, τα όπλα αυτά, χώρια από την συμβολή τους στη γνώση της πολεμικής τέχνης των αρχαίων Ελλήνων, την πλούσια προσφορά τους στην εικονογράφηση των μύθων και την ίδια την καλλιτεχνική τους αξία, χάρη στις επιγραφές, που πολύ συχνά είναι χαραγμένες επάνω τους, αποτελούν επίσης πολύτιμα και αδιαφιλονίκητα τεκμήρια ιστορικών γεγονότων.

Το κυριότερο όπλο του οπλίτη ήταν το δόρυ του. Τo δόρυ, αποτελείται από τρία βασικά μέρη: την επιδορατίδα ή αιχμή, τον πόλο και τον σαυρωτήρα. Η αιχμή ή η κεφαλή του δόρατος, ήταν συνήθως κατασκευασμένη αρχικά από χαλκό ή ορείχαλκο και εν συνεχεία από σίδηρο. Έφθανε και τα 30 εκατοστά συνολικό μήκος και ήταν κυρίως αμφίστομη και φυλλόσχημη. Ήταν το τμήμα που επέφερε το αποφασιστικό πλήγμα στον αντίπαλο.

Οι αιχμές των δοράτων με σχήμα φύλλου αποτελούσαν μία κατηγορία αντικειμένων κοινωνικού γοήτρου.

Οι αιχμές δοράτων από σφυρήλατο ή χυτό μέταλλο δεν παρουσίασαν αξιοσημείωτη εξέλιξη μέχρι και τα μέσα του 13ου αιώνα π.Χ. Διάφορα τμήματα σωζόμενων τοιχογραφιών, τα οποία απεικονίζουν οπλισμένους άντρες, δείχνουν ότι οι πολεμιστές μετέφεραν τα δόρατα κατά ζεύγη.

Το πρωτότυπο βρίσκεται στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας.

Βάρος:
91.6 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
18 εκ. x 4 εκ.
Μικτό Βάρος:
98 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Δόρυ

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική