210 9964841

Σφραγιδόλιθος Φαιστού, Μπρελόκ Οβάλ Επάργυρο

Κρήτη
19.90
FX 004020
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Σφραγιδόλιθος με ιερογλυφική διακόσμηση από τη Φαιστό στη Κρήτη. Εύρημα από τον Προανακτορικό Μινωικό πολιτισμό, 2200-2000 π.Χ. Το μπρελόκ αποτελείται απο μεταλλικό κρίκο με δερμάτινο δέσιμο, από όπου κρεμιέται το αντίγραφο του σφραγιδόλιθου. Το αντίγραφο είναι κατασκευασμένο από ορείχαλκο επάργυρο.

Διαστάσεις σφραγιδόλιθου: 2 εκ. x 4 εκ. x 3 χιλ.

Διαστάσεις μπρελόκ (κλειδοθήκη): 2 εκ. x 10 εκ. x 3 χιλ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο σφραγιδόλιθος ήταν συνήθως πολύτιμος λίθος μικρού σχήματος που φέρεται σε δακτυλίδι ή αυτόνομα ως σφραγίδα. Από την Πρωτομινωική περίοδο εμφανίζονται σφραγιδόλιθοι διαφόρων σχημάτων με ανάγλυφες, παραστάσεις με σύμβολα ή γράμματα και χρησιμοποιούνταν για τη σφράγιση των μεταφερόμενων αγαθών. Η σφράγιση ήταν ένας τρόπος να προστατεύονται από την κλοπή.

Οι σφραγιδόλιθοι ήταν συνήθως λίθινοι, ενώ υπήρχαν και ευρήματα σφραγιδόλιθων από ελεφαντόδοντο και άλλα πολύτιμα μέταλλα. Το υλικό που χρησιμοποιούταν για την κατασκευή τους και η διακόσμηση τους είχαν άμεση σχέση με το κύρος του κατόχου τους και χρησίμευαν στην πιστοποίηση της ταυτότητας του. Στην μινωική τέχνη της σφραγιδογλυφίας υπήρχε μία τεράστια ποικιλία από διακοσμητικά μοτίβα και ιδεογράμματα, που ακολουθούσαν τις καλλιτεχνικές τάσεις της κάθε περιόδου της Μινωικής εποχής. Οι Μινωίτες ειδικεύθηκαν στη σφραγιδογλυφία.

Βάρος:
12.7 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2 εκ. x 10 εκ. x 3 χιλ.
Λεπτομέρειες:
με μαύρο δερμάτινο κορδόνι και ασημένιο κρίκο
Μικτό Βάρος:
37 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Mπρελόκ
Χρονολογία:
2200-2000 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική