210 9964841

Ρόδι Μικρό, Επίχρυσο Γούρι

12.00
FX 020080
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ρόδι μικρό, ένα επίχρυσο γούρι φτιαγμένο απο ορείχαλκο επίχρυσο 24 καρατίων. Δημιουργήσαμε τα παραδοσιακά γούρια, εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα και μια σειρά σχεδιασμένη σε μια μίνιμαλ προσέγγιση για να καλύψουμε και τα πιο απαιτητικά γούστα. Τα γούρια, από τα αρχαία χρόνια συμβολίζουν την καλοτυχία και την προστασία και για αυτό σήμερα, συνηθίζουμε να τα ταυτίζουμε με την αλλαγή του χρόνου και την ελπίδα που θα φέρουν για ένα καλότυχο νέο έτος. Το γούρι είναι μια συμβολική χειρονομία, που φανερώνει την εκτίμησή μας σε όποιον το χαρίσουμε.

Διαστάσεις: 2,5εκ. x 3εκ.

Δείτε επίσης ολόκληρη την συλλογή με τα γούρια.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Τα γούρια, από τα αρχαία χρόνια συμβολίζουν την καλοτυχία και την προστασία και για αυτό σήμερα, συνηθίζουμε να τα ταυτίζουμε με την αλλαγή του χρόνου και την ελπίδα που θα φέρουν για ένα καλότυχο νέο έτος. Το γούρι είναι μια συμβολική χειρονομία, που φανερώνει την εκτίμησή μας σε όποιον το χαρίσουμε.

Η ροδιά παρουσιάζεται ως το παλαιότερο, καλλιεργημένο καρποφόρο δέντρο και καλλιεργείται από το 3000 π.Χ. και ο καρπός της, το ρόδι χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Σύμβολο της καλοτυχίας, της αφθονίας και της γονιμότητας, η ροδιά λέγεται ότι προήλθε από την βόρεια Ινδία, για να καλλιεργηθεί αργότερα συστηματικά και στη Μεσόγειο.

Στην αρχαιότητα, κατά την διάρκεια των εορτών της Δήμητρας, τα "Θεσμοφόρια", οι Αθηναίες έτρωγαν τα σπόρια για να αποκτήσουν γονιμότητα και ευημερία. Οι Ιερείς της Δήμητρας, στα Ελευσίνια Μυστήρια, οι Ιεροφάντες, ήταν στεφανωμένοι με κλαδιά ροδιάς, κατά την διάρκεια των μεγάλων μυστηρίων.

Η Ήρα, η μητέρα των Θεών, θεωρείται η προστάτιδα του γάμου και της γονιμότητας και συχνά απεικονιζόταν καρτώντας στο δεξί της χέρι ένα ρόδι.

Σύμφωνα με τον μύθο, η πρώτη ροδιά φύτρωσε από το αίμα του Ζάγρεα Διονύσου, αλλά σε κάποιον άλλο μύθο αναφέρεται οτι την πρώτη ροδιά φύτεψε στην Κύπρο η θεά του έρωτα, η Αφροδίτη.

Ο πιο φημισμένος μύθος που σχετίζεται με το ρόδι, είναι αυτός της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Άδη. Ο Άδης, αφού άρπαξε την όμορφη Περσεφόνη, της προσέφερε να φάει επτά σπόρους ροδιού, ώστε να την "δέσει" κοντά του. Έτσι, το ρόδι έγινε το ρόδι έγινε σύμβολο του ερχομού της άνοιξης, μετά τον κρύο χειμώνα και έκανε έντονη την παρουσία του στα Ελευσίνια Μυστήρια.

Γνωστό κυρίως για τους νόστιμους τραγανούς καρπούς του, τους οποίους το έθιμο θέλει να "σπάμε" για γούρι την πρώτη μέρα του χρόνου, επίσης το σπάνε οι νεόνυμφοι στο σκαλοπάτι της οικίας των πριν εισέλθουν σ'αυτό. Tο ρόδι είναι σύμβολο ανάστασης και ζωής στον Χριστιανισμό και στην Χριστιανική τέχνη συμβολίζει την ελπίδα.

Βάρος:
7 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,5 εκ. x 3 εκ.
Μικτό Βάρος:
27 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Ορείχαλκος Επίχρυσος
Υποκατηγορία:
Γούρια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική