210 9964841

Ο Δίσκος της Φαιστού, Πιατέλα

Κρήτη
39.90
FX 000802
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ένα από τα πιο γνωστά μυστήρια της αρχαιολογίας και της ελληνικής τέχνης, ο Δίσκος της Φαιστού, μας οδήγησε στην δημιουργία της εξαιρετικής αυτής πιατέλας με το Δίσκο της Φαιστού σε ελεύθερη απόδοση. Η πιατέλα είναι εμπνευσμένη από το αρχαιολογικό εύρημα από την Φαιστό στην Κρήτη, που χρονολογείται στον 17ο αιώνα π.Χ. Η εντυπωσιακή χειροποίητη πιατέλα είναι κατασκευασμένη από πορσελάνη Βοημίας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φουρνό μικροκυμάτων, αλλά και να πλυθεί σε πλυντήριο πιάτων. Ένα μοναδικό και χρήσιμο σκεύος που θα προσθέσει μοναδικό στυλ στο τραπέζι σας.

Δείτε επίσης την κούπα και το πιάτο του πορσελάνινου σετ "Ο Δίσκος της Φαιστού".

Διάμετρος: 30 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Δίσκος της Φαιστού είναι ένα αρχαιολογικό εύρημα από την Μινωική πόλη της Φαιστού στη νότια Κρήτη και χρονολογείται πιθανώς στον 17ο αιώνα π.Χ. Ο δίσκος ανακαλύφθηκε το 1908 από τον Ιταλό αρχαιολόγο Λουΐτζι Περνιέ στο Μινωικό παλάτι της Φαιστού. Ο δίσκος είναι φτιαγμένος από πηλό. Η μέση διάμετρός του είναι 16 εκατοστά και το μέσο πάχος του 2,1 εκατοστά. Στις δύο όψεις του βρίσκονται 45 διαφορετικά σύμβολα, τα οποία αναπαριστούν αντικείμενα, όπως ανθρώπινες μορφές, ψάρια, πουλιά και φυτά.

Συνολικά υπάρχουν 241 σύμβολα, 122 στην 1η πλευρά και 119 στη 2η, τα οποία είναι τοποθετημένα σπειροειδώς και κατευθύνονται προς το κέντρο του δίσκου, που σφραγίστηκαν σε ιερογλυφική μορφή στο πήλινο δίσκο. Ο δίσκος είναι αποδεκτός ως αυθεντικός από πολλούς αρχαιολόγους, και έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες αποκρυπτογράφησης του. Έχουν προταθεί πολλές ερμηνείες του κειμένου του, όπως οτι πρόκειται για προσευχή, για τη διήγηση μίας ιστορίας, για ένα γεωμετρικό θεώρημα ή ακόμα και για ημερολογιο.

Ο Δίσκος της Φαιστού βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Βάρος:
850 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
30 εκ.
Μικτό Βάρος:
976 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Πορσελάνη βοημίας
Υποκατηγορία:
Πιατέλα
Χρονολογία:
17ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική