210 9964841

Παριζιάνα

Κρήτη
Χαλκός
45.00
FX 009013
Δεν υπάρχει απόθεμα

Καθρέφτης με παράσταση της γνωστής τοιχογραφίας "Παριζιάνα" απο το ανάκτορο της Κνωσού. Ένα από τα πιο ξακουστά έργα της ζωγραφικής τέχνης στη Μινωική Κρήτη. Η παράσταση είναι κατασκευασμένη από χαλκό με πατίνα και είναι τοποθετημένη πάνω σε ξύλινο καθρέπτη.

Διαστάσεις: 25 εκ. x 25 εκ. x 1 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η τοιχογραφία της "Παριζιάνας" είναι από τα πιο γνωστά ζωγραφικά έργα της μινωικής εποχής και προέρχεται από το ανάκτορο της Κνωσού. Είναι τμήμα τοιχογραφίας, που απεικονίζει νεαρή γυναίκα, μάλλον αριστοκρατικής καταγωγής, να κινείται προς τα δεξιά. Η μορφή της γυναίκας με το ζωηρό μάτι, τα βαμμένα χείλη, την έντονη μύτη και τα σγουρά μαλλιά εκφράζει όλη τη ζωντάνια και φυσιοκρατία της μινωικής τέχνης. Η γυναίκα φοράει πλούσιο ιερατικό ένδυμα και φέρει τον ιερό κόμβο στην πλάτη.

Το έργο αποτελεί την προσωποποίηση της φυσικής αρμονίας και κίνησης και ανήκε σε μεγαλύτερη τοιχογραφική σύνθεση, με θέμα την προσφορά των σπονδών. Η νεαρή γυναίκα καθόταν σε πτυσσόμενο κάθισμα και μαζί με άλλες ανδρικές και γυναικείες μορφές δεχόταν τη μετάδοση της ιερής κύλικας. Η ονομασία "Παριζιάνα", με την οποία έχει γίνει γνωστή, της δόθηκε από τον Άρθουρ Έβανς, επειδή την εποχή που βρέθηκε, το 1903, τα μεγάλα μάτια, τα κατσαρά μαλλιά, τα έντονα κόκκινα χείλη και η ανασηκωμένη μύτη θεωρούνταν ιδεώδη του γυναικείου κάλλους.

Η Παριζιάνα είναι έργο της Νεοανακτορικής περιόδου, χρονολογείται περίπου το 1400 π.Χ.,και βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Βάρος:
421 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
25 εκ. x 25 εκ. x 1 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ξύλινο καθρέπτη
Μικτό Βάρος:
675 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Χαλκός
Υποκατηγορία:
Καθρέπτης
Χρονολογία:
1400 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική