210 9964841

Κουκουβάγια, Πρες Παπιέ, Επάργυρο

Βαρίδι για χαρτιά

Αθήνα
27.00
FX 000135
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η Κουκουβάγια ήταν το σύμβολο της σοφίας στην Αρχαία Ελλάδα και ήταν το ιερό πτηνό της Θεάς Αθηνάς. Επίσης, η μία όψη του αρχαίου αργυρού τετράδραχμου των Αθηνών, απεικόνιζε μια γλαύκα (κουκουβάγια) με ενα κλαδί ελιάς και την επιγραφή ΑΘΕ. Εμπνεόμενοι από το νόμισμα αυτό, δημιουργήσαμε ένα πρες παπιέ (βαρίδι για χαρτιά) από ορείχαλκο επαργυρωμένο σε διάλυμα ασημιού 999°.

Διαστάσεις: 6εκ. x 0,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Στην ελληνική μυθολογία, η κουκουβάγια ταυτιζόταν με τη σοφία και την γνώση, γιατί ήταν το σύμβολο και ιερό πτηνό της παρθένας θεάς της σοφίας και προστάτιδας της Αθήνας, Αθηνά. Μια μικρή κουκουβάγια (Αθηνά η νυκτία) παραδοσιακά καθόταν στον ώμο της Θεάς. Απόδειξη της λατρείας των αρχαίων Ελλήνων για το πτηνό αυτό, ήταν ότι θεωρούσαν το πέταγμα μιας κουκουβάγιας πάνω από τους Έλληνες πολεμιστές στον πόλεμο, ως προάγγελος νίκης των Ελλήνων. Θαυμαστές ήταν και οι απεικονίσεις της κουκουβάγιας σε αγγεία και σε αμφορείς, που ήταν το βραβείο για τους Παναθηναϊκούς Αγώνες.

Το αργυρό τετράδραχμο των Αθηνών (449-419 π.Χ) (Αθηναϊκό τετράδραχμο) αποτέλεσε το πλέον διαδεδομένο νόμισμα την περίοδο της ακμής της Αθήνας τον 5ο π.Χ. αιώνα. Γινόταν δεκτό στις συναλλαγές σε όλο τον Ελληνικό κόσμο. Οι αρχαίοι Αθηναίοι επέλεξαν στη μία όψη του νομίσματος να απεικονίζεται η γλαύκα (κουκουβάγια), με ένα κλαδί ελιάς και την επιγραφή ΑΘΕ. Το νόμισμα αυτό, ήταν πιο γνωστό απλώς ως Αθηναϊκή γλαύκα.

Το νόμισμα πλέον φυλάσσεται στο Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα. Αιώνες αργότερα, η γλαύκα του Αθηναϊκού τετράδραχμου απεικονίζεται και πάλι στην ελληνική εθνική όψη του κέρματος του ενός ευρώ.

Βάρος:
272 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
6 εκ. x 5 χιλ.
Μικτό Βάρος:
296 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αθήνα
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Πρες παπιέ
Χρονολογία:
449 - 419 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική