210 9964841

Κουκουβάγια Επίχρυση

"Γλαύκα" Σύμβολο Σοφίας

Αθήνα
75.00
FX 000720
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η κουκουβάγια, το ιερό πτηνό της Θεάς Αθηνάς και σύμβολο της σοφίας και της γνώσης στην Αρχαία Ελλάδα. Οι οδηγοί για την δημιουργία του μοναδικού μας γλυπτού είναι η ελληνική μυθολογία και το αρχαίο τετράδραχμο νόμισμα της Αθήνας, με την απεικόνιση της κουκουβάγιας. Το άγαλμα είναι κατασκευασμένο από χυτό αλάβαστρο. "Ντυμένο" με χαλκό επιχρυσωμένο σε διάλυμα χρυσού 24 καρατίων. Ένα έργο τέχνης, φτιαγμένο για την διακόσμηση του σπιτιού ή του γραφείου σας.

Διαστάσεις: 6 εκ. x 9,5 εκ. x 5 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Στην ελληνική μυθολογία, η κουκουβάγια ταυτιζόταν με τη σοφία και την γνώση, γιατί ήταν το σύμβολο και ιερό πτηνό της παρθένας θεάς της σοφίας και προστάτιδας της Αθήνας, Αθηνά. Μια μικρή κουκουβάγια (Αθηνά η νυκτία) παραδοσιακά καθόταν στον ώμο της Θεάς. Απόδειξη της λατρείας των αρχαίων Ελλήνων για το πτηνό αυτό, ήταν ότι θεωρούσαν το πέταγμα μιας κουκουβάγιας πάνω από τους Έλληνες πολεμιστές στον πόλεμο, ως προάγγελος νίκης των Ελλήνων. Θαυμαστές ήταν και οι απεικονίσεις της κουκουβάγιας σε αγγεία και σε αμφορείς, που ήταν το βραβείο για τους Παναθηναϊκούς Αγώνες.

Η πιο συνηθισμένη απεικόνιση της κουκουβάγιας ήταν στο αργυρό τετράδραχμο των Αθηνών (449-419 π.Χ), που αποτέλεσε το πλέον διαδεδομένο νόμισμα την περίοδο της ακμής της Αθήνας τον 5ο π.Χ. αιώνα. Γινόταν δεκτό στις συναλλαγές σε όλο τον Ελληνικό κόσμο. Οι αρχαίοι Αθηναίοι επέλεξαν στη μία όψη του νομίσματος να απεικονίζεται η γλαύκα (κουκουβάγια), με ένα κλαδί ελιάς και την επιγραφή ΑΘΕ. Το νόμισμα αυτό, ήταν πιο γνωστό απλώς ως Αθηναϊκή γλαύκα.

Το νόμισμα φυλάσσεται στο Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα. Αιώνες αργότερα, η γλαύκα του Αθηναϊκού τετράδραχμου απεικονίζεται και πάλι στην ελληνική εθνική όψη του κέρματος του ενός ευρώ.

Βάρος:
213 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
6 εκ. x 9,5 εκ. x 5 εκ.
Μικτό Βάρος:
245 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αθήνα
Υλικό:
Χυτό Αλάβαστρο
Υποκατηγορία:
Γλυπτό
Χρονολογία:
449 - 419 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική