210 9964841

Στεφάνι Ελιάς, Καρφίτσα Επίχρυση 24Κ

Κότινος, το στεφάνι των αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων

21.00
FX 012069
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Κότινος, στεφάνι ελιάς. Σύμβολο ειρήνης και του μόχθου της δημιουργίας. Το ιερό δένδρο της πόλης των Αθηνών. Η έμπνευσή μας για την δημιουργία της χειροποίητης καρφίτσας, από το στεφάνι ελιάς που στεφάνωναν τους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας. Χειροποίητος ορείχαλκος επιχρυσωμένος με διάλυμα χρυσού 24 καρατίων.

Διαστάσεις: 3εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Οι Έλληνες θεωρούσαν την ελιά θεϊκό δώρο και ειδικότερα οι Αθηναίοι, αφού ήταν το ιερό δέντρο της πόλης και της θεάς Αθηνάς, η οποία ήταν προστάτιδα της πόλης. Η ελιά θεωρείται σύμβολο ειρήνης, γονιμότητας, σοφίας, ευημερίας, νίκης και των Ολυμπιακών ιδεώδων. ; Ήταν γνωστό επίσης και ως κότινος, καθώς το στεφάνι της ελιάς, ήταν το έπαθλο του νικητή στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία και ήταν ένα κλαδί άγριας ελιάς, σε σχήμα κύκλου.

Σύμφωνα με τον Παυσανία, ο κότινος εισήχθη από τον Ηρακλή ως έπαθλο για το νικητή του αγώνα δρόμου, που διοργάνωσε για να τιμήσει τον πατέρα του, τον Δία. Στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπήρχε μόνο ένας νικητής, ανά αγώνισμα, ο οποίος στεφανωνόταν με ένα στεφάνι ελιάς, από το ιερό δέντρο της ελιάς που βρισκόταν κοντά στο ναό του Δία στην Ολυμπία. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν διαφορετικοί από τους άλλους Πανελληνίους αγώνες. Το έπαθλο τους ήταν από διαφορετικό φυτό για τον κάθε νικητή. Τα Ίσθμια είχαν το πεύκο, η Νεμέα το σέλινο και τα Πύθια την δάφνη.

Κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, προς τιμήν της αρχαίας αυτής παράδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων, ένα στεφάνι ελιάς δόθηκε σε όλους τους νικητές των αθλημάτων.

Χρυσά στεφάνια ελιάς φυλλάσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αμφίπολη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη.

Βάρος:
10 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
3 εκ.
Μικτό Βάρος:
100 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Ορείχαλκος Επίχρυσος
Υποκατηγορία:
Καρφίτσες

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική