210 9964841

Κλαδί Ελιάς, Καρφίτσα Ασήμι

54.90
FA 001440
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Καρφίτσα κλαδί ελιάς. Σύμβολο ειρήνης και του μόχθου της δημιουργίας. Το ιερό δένδρο της πόλης των Αθηνών. Η έμπνευσή μας για την δημιουργία της χειροποίητης καρφίτσας, έργο του καλλιτέχνη El Phil (Ελευθέριος Α. Φιλιππάκης) σε ασήμι 999°.

Διαστάσεις: 6εκ. x 5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Ελευθέριος Α. Φιλιππάκης ( El Phil) γεννήθηκε στην Πάτρα το 1923. Αποφοίτησε από το Τρίτο Γυμνάσιο Πατρών Τμήμα Πρακτικού Λυκείου. Μετά την αποφοίτηση στα χρόνια της κατοχής εργάσθηκε στην ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ "SPECIAL " Λαίνας και Σκούρτας στην Πάτρα, με απώτερο σκοπό τη συνέχιση των σπουδών.

Σπούδασε Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Συγχρόνως παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα Γλυπτικής - Ζωγραφικής Σχεδίου με τον Καθηγητή Καλών Τεχνών Ε.Μ.Π. Γεώργιο Μαγκληβέρα. Σαν φοιτητής, για βιοποριστικούς καθαρά λόγους, το διάστημα αυτό εργάσθηκε περιοδικά στο εργοστάσιο ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΠΑΤΡΑΪΚΗΣ στην Καλλιθέα ως χειριστής των υφαντουργικών μηχανημάτων "ΖΑΚΑΡ".

Μετέπειτα εργάσθηκε ως σχεδιαστής στο Κινηματογραφικό Στούντιο ΣΚΟΥΛΙΚΗΔΗ στο Ψυχικό για το γύρισμα της ταινίας "Ξυπόλητο Τάγμα" με σκηνοθέτη τον Gregory Dalas (Γρηγόριο Θαλασσινό), τους ηθοποιούς Άννα Μπράτσου, Νίκο Φέρμα και τριάντα παιδιά ορφανοτροφείου.

Ως στρατεύσιμος εκπαιδεύτηκε στα Λ.Ο.Κ. (Λόχος Ορεινών Καταδρομών) και σχολή Αλεξιπτωτιστών. Ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός μετετέθη στη Σχολή Διαβιβαστών στο Χαϊδάρι και εδίδαξε ως εκπαιδευτής στο Τμήμα Μηχανικών Μηχανημάτων Τηλεπικοινωνίας, Ηλεκτρονική θεωρεία και Ηλεκτρολογία Ασθενών Ρευμάτων.

Μετά την αποστράτευση με συνάδελφο Μηχανολόγο ίδρυσε Βιοτεχνία επεξεργασίας μετάλλων και επιμεταλλώσεων, Αγίας Φωτεινής 16, Νέα Σμύρνη. Διορίσθηκε αρχικά ως Τεχνικός Σύμβουλος στην Βιομηχανία ΒΙΟΛΕΞ Α.Ε.(σημερινή BIG) και εν συνεχεία εργάσθηκε ως Τεχνικός Διευθυντής μόνιμα στην ίδια εταιρεία επί δεκαπενταετίαν. Για πληρέστερη εξειδικευμένη κατάρτιση των αναγκών της εταιρείας μετεκπαιδεύτηκε στα εργαστήρια των εργοστασίων UDEHOLM & SAOVINGEN στη Σουηδία, στην εσωτερική υφή των μετάλλων για την σκλήρυνση - ανάπτυξη και επεξεργασία του Ανθρακούχου και Ανοξείδωτου Χάλυβα.

Για τον ίδιο λόγο παρακολούθησε εργαστηριακές εργασίες στα εργοστάσια των Η.Π.Α. CARBORANDUM - DUPONT & ICI με κατ' έτος επισκέψεις για ενημέρωση. Το ίδιο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με την ΒΙΟΛΕΞ Α.Ε. ίδρυσε θυγατρική εταιρεία με τίτλο Ε. ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ & ΣΙΑ, Κωνσταντινουπόλεως 5, με αντικείμενο κατασκευή Μηχανημάτων Επεξεργασίας και Συσκευασίας Ξυριστικών Λεπίδων για προώθηση στο Εξωτερικό, Αίγυπτο - Ισπανία κ.λ.π.

Μετά την αποχώρηση από την ΒΙΟΛΕΞ Α.Ε. ίδρυσε Καλλιτεχνική Βιοτεχνία Αρχιτεκτονικών Διακοσμητικών και Μουσειακών Αντιγράφων, επί της Λεωφ. Κηφισού 90 (Γέφυρα Ροσινιόλ), την οποίαν μετά πενταετίαν μετέφερε επί της παραλιακής στο Καλαμάκι Βασ. Κωνσταντίνου 16. Συγχρόνως διατηρούσε εκθεσιακό κατάστημα των προϊόντων του επί της Γ Σεπτεμβρίου 99 έναντι Ο.Τ.Ε. και εν συνεχεία το μετέφερε στο Κολωνάκι Αμερικής 16, παραπλεύρως του Συνδέσμου Ξενοδοχείων Ελλάδος.

Με τους αρχιτέκτονας Κωστή Παπαντωνίου και Ρένα Λευκαδίτου διατηρούσε εκθεσιακό κατάστημα στη Βουλιαγμένη επί της παραλιακής διασταύρωση με Αστέρα Λεωφόρο Αθηνάς. Επίσης εκθεσιακό κατάστημα στην Κέρκυρα πλατεία Κυπριακού Αγώνα με την φροντίδα της κας Αντωνίας Λιβανίου.

Πραγματοποίησε πολλές διακοσμητικές εργασίες, σε ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ - Ε.Ο.Τ .- ΠΛΟΙΑ - ΕΠΑΥΛΕΙΣ κ.λ.π.

Ανέπτυξε εξαγωγική δραστηριότητα σε πολλά κέντρα εξωτερικού Η.Π.Α. - ΑΦΡΙΚΗ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΕΥΡΩΠΗ.

Έλαβε μέρος σε διεθνείς εκθέσεις καλλιτεχνικής Βιοτεχνίας ιδιωτικά και ως μέλος του Οργανισμού Ελληνικής Χειροτεχνίας με διακρίσεις - βραβεία και διπλώματα.

Συνεργάσθηκε με τα Μουσεία Εθνικό - Μπενάκη - Γουλανδρή (Κυκλαδικής Τέχνης) - Εβραϊκό Μουσείο -Συλλεκτικό Κύκλο, διάφορες Γκαλερί φιλοτεχνώντας αντίγραφα Μουσειακά και άλλα έργα επωνύμων καλλιτεχνών.

Για καλύτερη αξιοποίηση και επέκταση ίδρυσε το 1984 Εργαστηριακές και Εκθεσιακές Εγκαταστάσεις με την επωνυμία "Ε. ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε." στον Εθνικό Αθηνών - Κορίνθου 2 χιλ. μετά τον Ισθμό επί της Λεωφόρου.

Συγχρόνως διατηρούσε εκθεσιακό κατάστημα μέσα στο Ξενοδοχείο HILTON.

Mε τον συνέταιρο Χημικό και φίλο Παύλο Καραντζά και τον Δημήτρη Ε. Φιλιππάκη λειτουργούσε στη Βουλιαγμένη Θησέως 44 εργαστήριο Ασημικών για την προμήθεια των Μουσείων Μπενάκη - Γουλανδρή - Εβραϊκού Μουσείου και άλλων επωνύμων πελατών.

Το 1990 σταδιακά μεταφέρθηκαν οι δραστηριότητες από την Κόρινθο στα εργαστήρια επί της οδού Ιωαννίνων και Αρκάδιου στον Άγιο Δημήτριο, Αττικής, για το σύνολο των κατασκευών Τουριστικών Ειδών και Ασημικών υπό την διεύθυνσιν του Δημήτρη Ε. Φιλιππάκη και τελευταία με την πολύτιμη συμπαράσταση και συνεργασία της συζύγου του Ελισσάβετ Χρυσανθίδου-Φιλιππάκη.

Παραδίδοντας την επαγγελματική σκυτάλη στα παιδιά του παρεμβαίνει μόνον συμβουλευτικά χρησιμοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία του που ίσως σε κάτι συμβάλλει.

(1923-2000)

Βάρος:
10 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
6 εκ. x 5 χιλ.
Μικτό Βάρος:
50 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Ασήμι 925° και Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Καρφίτσες

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική