210 9964841

Φύλλο Βελανιδιάς Καρφίτσα Πέτου, Επίχρυσο 24Κ

Μακεδονία
14.90
FX 012022
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Φύλλο βελανιδιάς καρφίτσα πέτου επίχρυση 24 καράτια. Εμπευσή μας τα φύλλα του στεφανιού βελανιδιάς, που βρέθηκε στον τάφο του βασιλιά της Μακεδονίας, Φιλίππου Β', στη Βεργίνα. Το εξαιρετικής τέχνης στεφάνι του Φιλίππου Β΄χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ. και πλέον αποτελείται από 313 φύλλα βελανιδιάς και 68 βελανίδια. Η βελανιδιά ήταν το ιερό δέντρο του Ολύμπιου Δία, ενώ χρυσά στεφάνια βελανιδιάς συναντούμε συχνά ως ταφικά κτερίσματα σε αρχαίους βασιλικούς τάφους στη Μακεδονία και την Μικρά Ασία.

Διαστάσεις: 1,5εκ. x 2,5εκ. x 2χιλ.

Χειροποίητος μασίφ ορείχαλκος με επιχρύσωση 24 καρατίων.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το χρυσό στεφάνι βελανιδιάς του Φιλίπου Β΄ ανακαλύφθηκε από τον Έλληνα αρχαιολόγο Μανόλη Ανδρόνικo, στον τάφο του Φιλίππου Β' της Μακεδονίας, ο οποίος αποτελείται από δύο δωμάτια. Το στεφάνι βρέθηκε μέσα σε μια λάρνακα, μαζί με καμένα οστά του βασιλιά. Η κηδεία του Φιλίππου Β' το 336 π.Χ. διεξήχθη στις Αιγές. Ο τάφος βρίσκεται στη Βεργίνα, μια μικρή πόλη 75 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης.

Προφανώς, ο νεκρός βασιλιάς φορούσε το στεφάνι, όταν το σώμα του παραδόθηκε στις φλόγες της ταφικής πυράς και γι'αυτό το στεφάνι υπέστη ορισμένες αλλαγές, κυρίως στο κεντρικό τμήμα. Το χρυσό στεφάνι, το οποίο τώρα αποτελείται από 313 φύλλα βελανιδιάς και 68 βελανίδια, είναι ένα περίτεχνο έργο τέχνης, που μιμείται με πειστικό τρόπο τα κλαδιά και τα βελανίδια της δρυός, που ήταν το ιερό δέντρο του Δία. Το στεφάνι, ζυγίζει 717 γραμμάρια και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και βαρύτερα χρυσά στεφάνια που σώζονται, αλλά και ένα από τα πιο πολύτιμα που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Το στεφάνι εμφανίζεται στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, στη Βεργίνα.

Βάρος:
10 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
1,5 εκ. x 2,5 εκ. x 2 χιλ.
Μικτό Βάρος:
40 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Μακεδονία
Υλικό:
Ορείχαλκος Επίχρυσος
Υποκατηγορία:
Καρφίτσες
Χρονολογία:
4ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική