210 9964841

Μυκηναϊκό Χταπόδι Μπρελόκ

Κλειδοθήκη σε μασίφ ορείχαλκο

Αρχαία Ελλάδα
Ορείχαλκος
19.90
FX 004118
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ένα μοναδικό σχέδιο κοσμήματος που απεικονίζει ένα χταπόδι, το οποίο προέρχεται από μυκηναϊκή χρυσή διακόσμηση κεφαλής, μας οδήγησε στη δημιουργία μιας ακόμα πρότασης για ένα χρηστικό αντικείμενο, μια κλειδοθήκη. Πρόκειται για ένα αρχαίο κόσμημα που χρησιμοποιείτο για διακόσμηση μαλλιών και απεικονίζει ένα χταπόδι με σπείρες στο τέλος των πλοκαμιών (φυλάσσεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών).

Εμπνεόμενοι από το ίδιο και από τα σχέδια των σπειρών που απεικονίζονται σχεδόν σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής των αρχαίων Ελλήνων. Τοίχοι, δάπεδα, διακοσμητικά αντικείμενα, σκεύη, κοσμήματα για 3000 χρόνια τώρα! Η σπείρα συμβολίζει τη δημιουργία της ζωής και αποτελεί σύμβολο της Ζωτικής Δύναμης. Συμβολίζει επίσης, τη Γέννηση, τη Συνέχεια, την Περιπλάνηση, τον Χορό, την Ύπαρξη και την Επιστροφή στο Κέντρο. Αυτό σημαίνει σαφώς την Ανάκτηση Δυνάμεων!

Συνεχίζουμε να εμπλουτίζουμε τη συλλογή μας με προτάσεις δώρων που σχεδιάζονται με μια μινιμαλιστική προσέγγιση για να ικανοποιήσουν και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Διαστάσεις: 3εκ. x 2χιλ. πάχος μετάλλου

Μπορεί να προσφερθεί και ως γούρι.

Δείτε επίσης ολόκληρη την συλλογή με τα μπρελοκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η σπείρα είναι ένα από τα παλαιότερα σύμβολα και χρησιμοποιήθηκε από την εποχή των λίθων στην Ελλάδα. Είναι ένα από τα ισχυρότερα - ιστορικά σύμβολα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και δηλώνει την ελληνική προέλευση όλων των πραγμάτων που το φέρουν, ειδικά πριν από την κλασσική περίοδο του χρυσού αιώνα και μετά.

Η σπείρα ξετυλίγεται μέσω μύθων, θρησκευτικών πεποιθήσεων και θρύλων. Είναι χαραγμένη σε βράχους και σε προϊστορικά μεγαλιθικά μνημεία. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν επίγνωση της μεγάλης μυστικιστικής σημασίας της σπείρας, γι 'αυτό εφάρμοζαν παντού. Από τους ναούς και τις ασπίδες των πολεμιστών, την απεικόνιση του χτενίσματος στο πανέμορφο κεφάλι των αγαλμάτων του Κούρου και στο στολίδι για τα μαλλιά και τα κοσμήματα των αρχαίων γυναικών. Έχει βρεθεί ζωγραφισμένο σε τοιχογραφίες στην αρχαία Θήρα και επίσης σε πολλά αγγεία από την μινωική εποχή που ανακαλύφθηκαν στην Κρήτη και τα νησιά της Σαντορίνης στο Αιγαίο.

Η σπείρα χρησιμοποιείται στα αντικείμενα το ελληνικού πολιτισμού από τα αρχαία χρόνια. Από τον 16° αι. π.Χ., όταν κατασκευάστηκε ένα μυκηναϊκό χρυσό κτέρισμα (διακοσμητικό μαλιών κεφαλής, που τώρα φυλάσσεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών) οι σπείρες στόλιζαν τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης του Ελληνικού λαού αποδεικνύοντας την ιστορική και πολιτιστική του συνέχεια. Τα παραδοσιακά ενδύματα της Βόρειας Εύβοιας έχουν πολύ έντονο το στοιχείο αυτό. Οι αρχέγονες σπείρες στολίζουν τα σεγκούνια σε υπέροχα σχέδια, διακοσμούν τις ποδιές σε περίτεχνους συνδυασμούς και κρύβουν πίσω τους το βαθύ συμβολικό τους μήνυμα το οποίο εξακολουθεί να είναι το ίδιο εδώ και 3000 χρόνια…

Βάρος:
15 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
3 εκ.
Μικτό Βάρος:
30 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ελλάδα
Υλικό:
Ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Mπρελόκ
Χρονολογία:
16ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική