210 9964841

Λαβή Πέλεκυ, Μεγεθυντικός Φακός

Γεώργιος Καραϊσκάκης, 1821

Ύδρα
Ορείχαλκος
48.00
IS 000012
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Λαβή από πέλεκυ με λεπτοδουλεμένη εντυπωσιακή διακόσμηση, ο οποίος ανήκε στον Γεώργιο Καραϊσκάκη. Αντίγραφο αυτής της λαβής χρησιμοποιήσαμε για λαβή του μεγεθυντικού φακού. Το πρωτότυπο εκτίθεται στο Ιστορικό Αρχείο της Αθήνας και χρονολογείται τον 19ο αιώνα μ.Χ.. Η λαβή του μεγεθυντικού φακού είναι κατασκευασμένη από ορείχαλκο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το Χαρμπί ήταν μαχαιρίδιο που κρεμόταν από τον ζωστήρα του αγωνιστή και χρησίμευε ως λίμα για το ακόνισμα σπαθιού ή για τρύπημα ή και ως βέργα γεμίσματος της πιστόλας. Είναι εξαιρετικά δείγματα της μεταλλοτεχνίας. Κάθε χαρμπί συνήθως, ήταν λεπτοδουλεμένο και στολισμένο με εντυπωσιακές καλόγουστες διακοσμήσεις.

Στο Ιστορικό αρχείο - Μουσείο της Ύδρας εκτίθενται πολλά ιστορικά κειμήλια της πολιτιστικής κληρονομίας της Ύδρας. Στα εκθέματα του μουσείου ανήκουν μερικά από τα αντιπροσωπευτικότερα υδραίικα δείγματα οπλουργίας, μιας εξαιρετικά σημαντικής τέχνης, που αναπτύχθηκε κυρίως τον 18ο - 19ο και στις αρχές του 20ου αιώνα. Τα περισσότερα όπλα της συλλογής, όπως τα σπαθιά και οι πιστόλες, ανήκαν σε Υδραίους αγωνιστές ενώ κάποια από αυτά είναι λάφυρα από ναυτικές συμπλοκές υδραίικων πλοίων με τον οθωμανικό στόλο.

Βάρος:
62 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5,5 εκ. x 13,5 εκ. x 1 εκ.
Μικτό Βάρος:
329 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Ύδρα
Υλικό:
Ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Μεγεθυντικός φακός
Χρονολογία:
19ος αιώνας μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική