210 9964841

Λέοντες, Πρες Παπιέ Ορείχαλκος

Βαρίδι για χαρτιά

24.90
FX 000156
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Λέοντες πρες παπιέ (βαρίδι για χαρτιά). Το σχέδιο αποτελεί μέρος της διακόσμησης του πάνω μέρους ενός χάλκινου τρίποδα στην αρχαία Ολυμπία . Οι δύο αντιμέτωποι λέοντες αντιπροσωπεύουν την μανία για νίκη του Απόλλωνα έναντι του Ηρακλή. Οι τρίποδες (λέβητες) ήταν τα πιο εντυπωσιακά και τα πιο πολυάριθμα αφιερώματα στο Ιερό κατά τη γεωμετρική περίοδο. Ανάθηματα προσφιλή στους θεούς, αλλά και γνωστά ως έπαθλα των αγώνων. Ο μεγάλος βωμός του Δία ήταν στην αρχαία Ολυμπία και βρισκόταν στα νοτιοανατολικά του ναού της Ήρας. Οι τρίποδες κατασκευάστηκαν σε κορινθιακά εργαστήρια γύρω στον 8ο αιώνα π.Χ.

Διαστάσεις: 7 εκ. x 8 εκ. x 0,5 εκ.

Χειροποίητος μασίφ ορείχαλκος.

Δείτε και τα υπολοιπα σχέδια από το πόδι του τρίποδα.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Στη Πελοπόννησο, στην κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, υπήρχε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένο στον Δία. Απλώνεται στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του κατάφυτου Κρονίου λόφου, μεταξύ των ποταμών Αλφειού και Κλαδέου. Παρά την απομονωμένη θέση της κοντά στη δυτική ακτή της Πελοποννήσου, η Ολυμπία καθιερώθηκε στο πανελλήνιο ως το σημαντικότερο θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο. Εδώ γεννήθηκαν οι σπουδαιότεροι αγώνες της αρχαίας Ελλάδας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια προς τιμήν του Δία. Οι αγώνες έγιναν θεσμός με πανελλήνια ακτινοβολία και λάμψη από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Η λατρεία και οι μυθικές αναμετρήσεις που έλαβαν χώρα στην αχαία Ολυμπία χάνεται στα βάθη των αιώνων. Οι μύθοι σχετικά με τον ισχυρό βασιλιά της περιοχής, τον ξακουστό Πέλοπα, και τον ποτάμιο θεό Αλφειό, φανερώνουν τους ισχυρούς δεσμούς του ιερού τόσο με την Ανατολή όσο και με τη Δύση.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας είναι από τα σημαντικότερα της Ελλάδας και παρουσιάζει τη ιστορική εξέλιξη ενός από τα λαμπρότερα ιερά της αρχαιότητας, που ήταν αφιερωμένο τον Δία, τον πατέρα των θεών και των ανθρώπων και αποτέλεσε την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων

Πηγή: Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Βάρος:
213 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
7 εκ. x 8 εκ. x 5 χιλ.
Μικτό Βάρος:
460 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Ορείχαλκος βαμμένος
Υποκατηγορία:
Πρες παπιέ
Χρονολογία:
8ος αιώνας π.Χ.