210 9964841

Λατίνι, Ασήμι

76.00
FA 000505
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δημιουργήσαμε την παράσταση ενός ιστιοφόρου σκάφους, που ονομάζεται λατίνι. Το σχέδιο του καραβιού είναι εμπνευσμένο από βυζαντινό πιάτο του 18ου αιώνα από το Τσανακκάλε (Δαρδανέλλια). Η παράσταση είναι κατασκευασμένη από ασήμι 999° βαθμών και τοποθετημένο πάνω σε ακρυλική βάση (πλεξιγκλας).

Διαστάσεις: 9εκ. x 10εκ. x 2εκ. (με ακρυλική βάση)

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το λατίνι είναι το τριγωνικό πανί που χρησιμοποιήθηκε σε μικρά πλοία από τα αρχαία χρόνια και αργότερα κατά τον 9ο αιώνα. Ως λέμβος λατίνι χαρακτηρίζεται το ιστιοφόρο με ένα κατάρτι το οποίο έφερε το λατίνι, σε διαγώνια αντένα (κεραία), πάνω στο κατάρτι του. Δεν είναι γνωστός ο τόπος προέλευσης του αλλά πιστοποιείται ότι ήταν σε χρήση από μικρά πλοία στη Μεσόγειο, στη Μαύρη θάλασσα και τον Ινδικό ωκεανό. Η πιο πιθανή εκδοχή είναι πως τα πανιά αυτά τα εκμεταλλεύτηκαν πρώτοι οι βυζαντινοί στα μεγάλου εκτοπίσματος πλοία τους.

Τα κεραμικά προϊόντα από το Τσανάκκαλε είναι κατασκευασμένα από κόκκινο πηλό με κίτρινο λούστρο και χρονολογούνται στα τέλη του 18ου και τις αρχές του 19ου αιώνα. Τα πιάτα δημιουργούνταν σε διάφορα μεγέθη και διακοσμούνταν με σπάνια μοτίβα από πλοία, σπίτια και ζώα, ζωγραφισμένα συνήθως σε καφέ χρώμα στο κέντρο του πιάτου.

Βυζαντινά πιάτα από το Τσανάκκαλε (Δαρδανέλλια) εκτίθενται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη και στο Μουσείο Μπενάκη και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα.

Βάρος:
90 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
9 εκ. x 10 εκ. x 2 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική βάση
Μικτό Βάρος:
190 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Καράβι
Χρονολογία:
18ος αιώνας μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική