210 9964841

Χρυσό Μετάλλιο Αμπουκίρ

44.90
FX 004089
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Χρυσό μετάλλιο από το Αμπουκίρ της Αιγύπτου. Μοναδικό εύρημα στο οποίο απεικονίζεται ο Μέγας Αλέξανδρος με ασπίδα και δόρυ. Υπερμέγεθες νομισματικό σήμα το οποίο αποτέλεσε βραβείο για τους πεντετηρικούς Αλεξάνδρειους Οικουμενικούς Αγώνες της Βεροίας στην Μακεδονία. Αντίγραφο σε χειροποίητο ορείχαλκο επιχρυσωμένο 24 καράτια, τοποθετημένο μέσα σε ειδικά σχεδιασμένη ακρυλική θήκη για να φαίνονται και οι δυο πλευρές του. Ένα ιδανικό δώρο για τους λάτρεις του αρχαίου ελληνικού κόσμου, αλλά και για τους συλλέκτες νομισμάτων.

Διαστάσεις μεταλλίου: Φ. 4εκ | Διαστάσεις με ακρυλικό θήκη: 5εκ.x 6εκ. x 5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Χρυσό μετάλλιο ρωμαϊκής εποχής από το Αμπουκίρ της Αιγύπτου. Πρόκειται για "Νικητήριον", μεγάλου μεγέθους νομισματικό σήμα, το οποίο αποτέλεσε βραβείο στους πεντετηρικούς Αλεξάνδρειους Οικουμενικούς Αγώνες της Βεροίας στην Μακεδονία (μέσα 3ου αι. μ.Χ.).

Το Kοινόν των Μακεδόνων οργάνωσε αγώνες προς τιμήν του αυτοκράτορα Γορδιανού III με την επωνυμία Ολύμπια. Η τέλεση των Ολυμπίων το ίδιο έτος μαρτυρείται, σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, εκτός των άλλων και από το χρυσό μετάλλιο του Aboukir, το οποίο στην πρόσθια όψη φέρει την προτομή του Μ. Αλεξάνδρου και στην πίσω πλευρά την επιγραφή ΟΛΥΜ/ΠΙΑ AOC, δηλαδή την ονομασία των αγώνων Ολύμπια και την ακτιακή χρονολόγηση AOC που αντιστοιχεί στο 242-243 μ.Χ.

Είναι πιθανόν τα στοιχεία να μην έχουν ερμηνευτεί σωστά και τα μετάλλια αυτά να μη σχετίζονται με τα Ολύμπια της Μακεδονίας, αλλά να συνδέονται απλά με την Ολυμπιάδα, τη μητέρα του Μ. Αλεξάνδρου, της οποίας το πορτρέτο φέρουν χαραγμένο στη μία τους όψη.

Τα Μουσεία Ράις-Ένγκελχορν (Reiss-Engelhorn-Museen) στο Μανχάιμ και το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο (DAI) διοργάνωσαν μια εντυπωσιακή έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο και το τέλος της απομόνωσης των τότε κόσμων, του ευρωπαϊκού και του ασιατικού. Ο τίτλος της έκθεσης ήταν "Ο Μέγας Αλέξανδρος και το τέλος της απομόνωσης των πολιτισμών" (15/10/2009).

Βάρος:
40 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5 εκ. x 6 εκ. x 5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική θήκη
Μικτό Βάρος:
120 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Ορείχαλκος Επίχρυσος
Υποκατηγορία:
Ελληνικό αρχαίο νόμισμα
Χρονολογία:
Μέσα 3ου αιώνα μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική