210 9964841

Ελευθέριος Βενιζέλος, Επάργυρη προτομή

Ελλάδα
89.90
FX 003081
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Μια ματιά στην σύγχρονή πολιτική ιστορία της Ελλάδας μας οδήγησε να κατασκευάσουμε την προτομή του Ελευθέριου K. Βενιζέλου, που υπήρξε μία από τις σπουδαιότερες πολιτικές μορφές στην Ελλάδα. Ο Ελευθέριος K. Βενιζέλος ήταν Έλληνας πολιτικός που διετέλεσε πρωθυπουργός της Κρητικής Πολιτείας και επτά φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η προτομή είναι επάργυρη και συστήνεται ως δώρο για τους λάτρεις της ελληνικής ιστορίας και της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα.

Διαστάσεις: 12 εκ. x 19εκ. x 8εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Ελευθέριος K. Βενιζέλος (Μουρνιές Χανίων, 23 Αυγούστου 1864 – Παρίσι, 18 Μαρτίου 1936) ήταν Έλληνας πολιτικός που διετέλεσε πρωθυπουργός της Κρητικής Πολιτείας και επτά φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ως πολιτικός διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο Κρητικό ζήτημα καθώς και στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας από το 1910 μέχρι και τον θάνατό του. Είχε αποφοιτήσει από την Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είχε αναλάβει την αρχισυνταξία και την έκδοση της εφημερίδας "Λευκά Όρη".

Οργάνωσε την επανάσταση στο Θέρισσο και το 1910 ανέλαβε την πρωθυπουργία της Κρητικής Πολιτείας, την οποία εγκατέλειψε λίγους μήνες αργότερα για να αναλάβει την πρωθυπουργία στην Ελλάδα κατόπιν προσκλήσεως του Στρατιωτικού Συνδέσμου. Από την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου τάχθηκε υπέρ της Αντάντ διαφωνώντας ανοιχτά με την στάση του Βασιλιά. Λόγω αυτής της διαφωνίας, αν και είχε εκλεγεί πρωθυπουργός εκδιώχθηκε με απόφαση του Βασιλιά Κωνσταντίνου Α΄ δημιουργώντας τα γεγονότα του Εθνικού Διχασμού.

Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας επέφερε μεταρρυθμίσεις με κύριο σκοπό την οργάνωση της χώρας στα πρότυπα αστικού κράτους. Παράλληλα οργάνωσε αξιόμαχο στρατό, τον οποίο εκμεταλλεύθηκε στις πολεμικές συρράξεις διπλασιάζοντας την εδαφική έκταση της Ελλάδας. Οι κυβερνήσεις Βενιζέλου ουσιαστικά έφεραν πρωτοπόρες αλλαγές και έθεσαν τις βάσεις της εργατικής πολιτικής για την Ελλάδα και κατοχύρωσαν μια σειρά δικαιωμάτων του λάου σε διαφόρους τομείς όπως στην εργασία, στην κοινωνική πολιτική, στην υγεία, στην πρόνοια, στην εκπαίδευση και στη γεωργία.

Το όνομα του Ελευθερίου Βενιζέλου έχει δοθεί σε πολλούς δρόμους και πλατείες σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας. Ο σταθμός Ταύρου του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου της Αθήνας φέρει το όνομα του. Το νέο αεροδρόμιο της Αθήνας στα Σπάτα ονομάστηκε προς τιμήν του Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Επίσης ο Ελευθέριος Βενιζέλος απεικονίζεται στο ελληνικό κέρμα του 0,50 €.

Βάρος:
1240 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
12 εκ. x 19 εκ. x 8 εκ.
Μικτό Βάρος:
2000 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Ελλάδα
Υλικό:
Ρητίνη, ντυμένη με επαργυρωμένο χαλκό
Υποκατηγορία:
Προτομή
Χρονολογία:
1864 - 1936 μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική