210 9964841

Στάχυ Επίχρυσο 24Κ Παντατίφ, ΕΛΕVΣΙΣ 2023

Ελεύσινα 2023, Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης

Αρχαία Ελλάδα
29.90
FX 012074
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Στάχυ, ένα επετειακό παντατίφ με λάμψη και γιορτινή γοητεία, από μασίφ επιχρυσωμένο ορείχαλκο 24Κ, με την ευκαιρία της ανάδειξης της Ελευσίνας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023 - ELEVSIS 2023. Στα Ελευσίνια μυστήρια, πρόσφεραν τον καρπό του σιταριού, συμβολίζοντας την αφθονία και προς τιμή της Θεάς Δημητρας. Το στάχυ συνδέεται με τις θεότητες της γεωργίας. Στην αρχαία ελληνική κουλτούρα, απεικονίζεται σε ασημένια νομίσματα, υποδεικνύοντας την αυξημένη καλλιέργεια της περιοχής. Το χρυσό στάχυ είναι το αποτέλεσμα της ένωσης του φωτεινού ήλιου με την αγνή γη. 

Διαστάσεις: 2,5 εκ. x 0,2 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Στον ιερό χώρο της Ελευσίνας ο επισκέπτης θα δει κιονόκρανα με οκτάφυλλο ρόδακα, καθώς και με στάχια. Τα κιονόκρανα αυτά έχει παρατηρηθεί οτι βλέπουν προς τον πλανήτη Αφροδίτη, αλλά και προς τον ήλιο.

Το χρυσό στάχυ είναι το αποτέλεσμα της ένωσης του φωτεινού ήλιου με την αγνή γη. Συμβολίζει την καρποφορία. Στα Ελευσίνια μυστήρια, πρόσφεραν τον καρπό του σιταριού, συμβολίζοντας την αφθονία.

Η Δήμητρα (Δημήτηρ στα Αττικά, Δαμάτηρ στα Δωρικά), στην ελληνική μυθολογία, ήταν ιδεατή ανθρωπόμορφη θεότητα της καλλιέργειας δηλαδή της γεωργίας, αλλά και της ελεύθερης βλάστησης, του εδάφους και της γονιμότητας. Κατά συνέπεια θεωρείται και προστάτιδα του γάμου και της μητρότητας των ανθρώπων. Η Δήμητρα ήταν Ολύμπια θεότητα.

Βάρος:
13 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,5 εκ. x 0,2 εκ.
Λεπτομέρειες:
με αλυσίδα
Μικτό Βάρος:
120 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ελλάδα
Υλικό:
Ορείχαλκος Επίχρυσος
Υποκατηγορία:
Παντατίφ

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική