210 9964841

Δικέφαλος Αετός

Βυζάντιο
54.90
FA 001606
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η μοναδική συλλογή μας περιλαμβάνει μια πένα κιθάρας με την εγχάρακτη απεικόνιση του Δικέφαλου Αετού, που ήταν ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Τα δύο κεφάλια συμβολίζουν την κοσμική και θρησκευτική εξουσία του αυτοκράτορα και την κυριαρχία των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων από την ανατολή ως τη δύση. Η αριστερή κεφαλή του αετού, που είναι στραμμένη προς την δύση, συμβολίζει τη Ρώμη, ενώ η δεξιά, που είναι στραμμένη προς την ανατολή, συμβολίζει την Κωνσταντινούπολη. Η πένα κιθάρας είναι φιλοτεχνημένη στο χέρι και είναι κατασκευασμένο από μασίφ ασήμι 925°.

Διαστάσεις: 2,6εκ. x 3εκ. x 1χιλ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Δικέφαλος αετός ήταν ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα της βυζαντινής αυτοκρατορίας, αλλά δικέφαλοι αετοί έχουν χρησιμοποιηθεί σαν διακοσμητικά στοιχεία για πολλούς αιώνες, ακόμα και πριν την δημιουργία της Αυτοκρατορίας. Οι Βυζαντινοί το χρησιμοποιούσαν συχνά σε αυτοκρατορικές στολές και πατριαρχικά άμφια, σε εμβλήματα και σημαίες, καθώς και σε αυτοκρατορικές σφραγίδες. Ο δικέφαλος αετός, κατά την βυζαντινή περίοδο, σχεδόν πάντα έφερε τα χρώματα της αυτοκρατορίας, που ήταν το χρυσό και το πορφυρό.

Το σύμβολο συνδέεται άμεσα με την Βυζαντινή ιστορία, αφού τα δύο κεφάλια συμβολίζουν την κοσμική και θρησκευτική εξουσία του αυτοκράτορα και την κυριαρχία των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων από την ανατολή ως τη δύση. Η αριστερή κεφαλή του αετού, που είναι στραμμένη προς την δύση, συμβολίζει τη Ρώμη, ενώ η δεξιά, που είναι στραμμένη προς την ανατολή, συμβολίζει την Κωνσταντινούπολη. Το βυζαντινό αυτό έμβλημα υιοθετήθηκε από διάφορα ευρωπαϊκά κράτη, που συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν ως έμβλημα τους μέχρι σήμερα.

Ευρήματα με την απεικόνιση δικέφαλων αετών βρίσκονται στο Βυζαντινό καιΧριστιανικόΜουσείο στην Αθήνα και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.

Βάρος:
6 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,6 εκ. x 3 εκ. x 1 χιλ.
Μικτό Βάρος:
86 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Βυζάντιο
Υλικό:
Μασίφ Ασήμι 925°
Υποκατηγορία:
Πένα κιθάρας
Χρονολογία:
330 - 1453 μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική