210 9964841

Δελφίνια, Κνωσός

Κνωσός
Ξύλο
19.90
FX 006109
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η απεικόνιση είναι λεπτομέρεια από τη γνωστή τοιχογραφία των δελφινιών, που διακοσμούσε τους τοίχους του μεγάρου της βασίλισσας στο παλάτι της Κνωσού.

Χρονολογείται περίπου στο 1600 π.Χ.

Δημιουργήσαμε μια συλλογή από κουτιά με θέματα που προέρχονται από την Αρχαία Ελλάδα, καθώς τα χρώματα και τα σχέδια συνδυάζονται με το ξύλο και δημιουργούν ένα μοναδικό δώρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο παιδικό δωμάτιο.

Διαστάσεις: 15 εκ. x 10 εκ. x 6 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η γνωστή τοιχογραφία των δελφινιών, διακοσμούσε τους τοίχους του μεγάρου της βασίλισσας στο παλάτι της Κνωσού και πιθανολογείται οτι σκοπός ήταν να νιώθει πάρα πολύ όμορφα κάθε φορά που ήθελε να ξεκουραστεί. Η τοιχογραφία αυτή χρονολογείται περί το 1600 π.Χ. Αν και σώζονται λίγα κομμάτια, είναι αρκετά ωστόσο για να μπορέσουμε να διακρίνουμε τα δελφίνια που παίζουν με μικρότερα ψάρια στα κύματα. Οι Μινωίτες αγαπούσαν πολύ τη θάλασσα και αυτό φαίνεται μέσα από την τέχνη τους που δημιούργησαν μοναδικά έργα.

Οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το δελφίνι βασιλιά των θαλασσών και σύμβολο του Δελφινίου Απόλλωνα και του Ποσειδώνα. Σαν σύμβολο των Ολυμπίων θεών είχε πολύ σημαντική θέση στην αρχαία τέχνη. Χρησιμοποιήθηκε ευρέως σαν διακοσμητικό μοτίβο ή σαν καλλιτεχνική παράσταση. Επίσης, γνωστά είναι τα δύο δελφίνια που κοσμούν μια υπέροχη τοιχογραφία στο "Ακρωτήρι" της Θήρας. Δελφίνια απεικονίζονταν σε αγγεία συνδυασμένα με θεϊκές μορφές και σε αρχαία νομίσματα.

Τα τρίδραχμα των Δελφών, είναι από τα πιο σπάνια αρχαία ελληνικά νομίσματα και χρονολογούνται περί το 480-475 π.Χ. Τα νομίσματα φέρουν δύο κριόμορφα ρυτά (αγγεία) στην εμπρόσθια όψη και ακριβώς από πάνω τους, δυο δελφίνια που κολυμπούν αντικριστά. Στην οπίσθια όψη, υπάρχει έγκοιλο τετράγωνο, με τέσσερα χωρίσματα στο κέντρο των οποίων εικονίζονται δελφίνια. Επίσης στο αργυρο δεκάδραχμο των Συρακουσών, γνωστό και ως "Δημαρέτειον", που χρονολογείται περί το 4ο αιώνα π.Χ. στην πίσω όψη εικονίζεται η στεφανωμένη κεφαλή της νύμφης Αρέθουσας, η οποία είναι περιτριγυρισμένη από δελφίνια.

Κανένα θαλάσσιο ζώο δεν έχει τόσο πολύ απασχολήσει συγγραφείς, ποιητές, μουσικούς και γενικότερα καλλιτέχνες, όσο το δελφίνι. Τα δελφίνια αναφέρθηκαν σε πάρα πολλούς μύθους και σε πολλούς από αυτούς υπήρξαν σωτήρες των ανθρώπων. Γνωστότερος είναι ο μύθος της αιχμαλωσίας του Διονύσου από Τυρρηνούς πειρατές, τους οποίους ως τιμωρία τους μεταμόρφωσε σε δελφίνια, ο οποίος διεσώθη και ως ανάγλυφη παράσταση στο χορηγικό μνημείο του Λυσικράτη, γνωστό και ως "Φανάρι του Διογένους".

Η τοιχογραφία των δελφινιών βρίσκεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου της Κρήτης.

Βάρος:
280 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
15 εκ. x 10 εκ. x 6 εκ.
Μικτό Βάρος:
280 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κνωσός
Υλικό:
Ξύλο
Υποκατηγορία:
Κουτί

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική