210 9964841

Ο Δισκοβόλος του Μύρωνα

Αθήνα
29.90
FX 000701
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ο Δισκοβόλος του Μύρωνα ήταν ένα χάλκινο άγαλμα, που αποδίδεται στον αρχαίο Έλληνα γλύπτη Μύρωνα και χρονολογείται περίπου στο 460-450 π.Χ.. Το πρωτότυπο γλυπτό έχει χαθεί, αλλά στην αρχαιότητα βρισκόταν στην Ακρόπολη της Αθήνας. Εικονίζει ένα αθλητή, την στιγμή που ρίχνει τον δίσκο. Ένα άγαλμα, εμπνευσμένο από την δισκοβολία, που ήταν το πρώτο άθλημα του αρχαίου πεντάθλου, κατασκευασμένο από χυτό αλάβαστρο. 

Διαστάσεις: 12,5 εκ. x 21,5 εκ. x 7 εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Ο Δισκοβόλος του Μύρωνα, είναι ένα ελληνικό γλυπτό, έργο του αρχαίου γλύπτη Μύρωνα, που χρονολογείται προς το τέλος της κλασικής περιόδου, περίπου στο 460 - 450 π.Χ. Το πρωτότυπο ελληνικό χάλκινο άγαλμα έχει χαθεί, αλλά υπάρχουν πολυάριθμα ρωμαϊκά αντίγραφα από μάρμαρο ή μικρότερες εκδόσεις από χαλκό.

Το άγαλμα απεικονίζει έναν αθλητή, στο στιγμιότυπο που ο ίδιος ετοιμάζεται να ρίξει το δίσκο. Το μυϊκό σύστημα του σώματός του Δισκοβόλου είναι όμορφα χαραγμένο, αλλά στο πρόσωπο του διακρίνεται ελάχιστο συναίσθημα. Όπως εικονίζονται όλοι οι αρχαίοι Έλληνες αθλητές, έτσι και ο Δισκοβόλος είναι εντελώς γυμνός. Η δισκοβολία ήταν ένα από τα πέντε αθλήματα του αρχαίου πεντάθλου, και η φυσική εμφάνιση των πενταθλητών ήταν αντικείμενο θαύμασμου στην αρχαία Ελλάδα.

Το χαμένο αρχαίο άγαλμα βρισκόταν στην Ακρόπολη των Αθηνών, αλλά πολλά αντίτυπα εκτίθενται στο Εθνικό Μουσείο της Ρώμης στην Ιταλία και στο Βρετανικό Μουσείο, στο Λονδίνο.

Βάρος:
514 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
12,5 εκ. x 21,5 εκ. x 7 εκ.
Μικτό Βάρος:
540 γρ.
Περιοχή:
Αθήνα
Υλικό:
Χυτό Αλάβαστρο
Υποκατηγορία:
Γλυπτό
Χρονολογία:
460 - 450 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική