210 9964841

Κορινθιακό Κράνος T-shirt

Πελοπόννησος
100% Βαμβάκι
24.90
FX 000302
Δεν υπάρχει απόθεμα

Λευκή unisex μπλούζα με την απεικόνιση ενός κράνους σε συνδιασμό με μοτίβο από τον Κυκλαδικό πολιτισμό και πιο συγκεκριμένα το τηγανόσχημο. Οδηγός μας για τη δημιουργία αυτής της μπλούζας είναι ένα Κορινθιακό κράνος, κατασκευασμένο σε Πελοποννησιακό εργαστήριο, που χρονολογείται περίπου στο τέλος του 6ου αιώνα και τα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ.. Η απεικόνιση είναι ζωγραφισμένη σε μαύρο, κόκκινο και γαλάζιο χρώμα. Είναι φτιαγμένη από 100% βαμβάκι και είναι κατάλληλη και για πλύσιμο στο πλυντήριο ρούχων. Ένα μοναδικό ρουχο, για κάθε τύπο σώματος.

Μεγέθη: small, medium, large, X-large

Κατά την αγόρα σας, ενημερώστε μας για το μέγεθος που επιθυμείτε να παραγγείλετε, μέσω του ειδικού πλαίσιου για σχόλια στην φόρμα παραγγελίας.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η Ολυμπία κατέχει ίσως την μεγαλύτερη συλλογή αρχαίων όπλων, υστερογεωμετρικής και αρχαϊκής κυρίως εποχής, που υπάρχει σήμερα στον κόσμο. Τα όπλα ήταν τα πιο γνωστά και ταιριαστά αφιερώματα στον Δία που παρείχε τη νίκη στους αγωνιζόμενους στην Ολυμπία, όπως και στην μάχη.

Ως αναθήματα πόλεων από λάφυρα νικηφόρων πολέμων ή ατόμων από την προσωπική τους αρματωσιά, τα όπλα αυτά, χώρια από την συμβολή τους στη γνώση της πολεμικής τέχνης των αρχαίων Ελλήνων, την πλούσια προσφορά τους στην εικονογράφηση των μύθων και την ίδια την καλλιτεχνική τους αξία, χάρη στις επιγραφές, που πολύ συχνά είναι χαραγμένες επάνω τους, αποτελούν επίσης πολύτιμα και αδιαφιλονίκητα τεκμήρια ιστορικών γεγονότων.

Το εν λόγω κράνος, είναι χάλκινο "κορινθιακό" κράνος , από εργαστήριο της Πελοποννήσου, που χρονολογείται στα μέσα του 7ου αιώνα ως τις αρχές του 6ου αιώνα π.Χ. Τα κράνη πέρασαν από διάφορα στάδια εξέλιξης από τα τέλη του 8ου αιώνα π.Χ. ως τα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ.. Είναι φανερό πως η διαμόρφωση τους ακολουθεί με τον καιρό όλο και περισσότερο την ανατομία του κρανίου, ώστε να γίνεται καλύτερη η εφαρμογή τους στο κεφάλι του πολεμιστή.

Το πρωτότυπο βρίσκεται στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας.

Βάρος:
150 γρ.
Λεπτομέρειες:
Διαθέσιμο σε μικρό, μεσαίο, μεγάλο και x-large μέγεθος.
Μικτό Βάρος:
180 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Πελοπόννησος
Υλικό:
100% Βαμβάκι
Υποκατηγορία:
Μπλούζα
Χρονολογία:
6ος - Μέσα 5ου αιώνα π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική