210 9964841

Χρόνου Φείδου Πρες Παπιέ Επάργυρο

Αξεσουάρ Γραφείου

Πελοπόννησος
21.00
FX 000141
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Πρες παπιέ (βαρίδι για χαρτιά) με ανάγλυφη αποτύπωση του ρητού Χρόνου Φείδου. Είναι κατασκευασμένο από μασίφ ορείχαλκο, επαργυρωμένο σε διάλυμα ασημιού 999° βαθμών.Το ρητό σημαίνει να χρησιμοποιείς με σύνεση τον χρόνο.

Ανήκει στον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο, Χίλωνα τον Λακεδαιμόνιο. Έζησε κατά την διάρκεια του 6ου αιώνα π.Χ.. Είναι ένας από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Χίλων (ή Χείλων) o Λακεδαιμόνιος ήταν πολιτικός, νομοθέτης, φιλόσοφος και ελεγειακός ποιητής, που έζησε κατά τον 6ο π.Χ. αιώνα και είναι ένας από τους Επτά Σοφούς της Aρχαίας Ελλάδας. Γεννήθηκε το 600 π.Χ. στη Σπάρτη και πέθανε το 520 π.Χ.στηνΣικελία και ήταν γιός του Δαμαγέτου. Ο Χίλων έχαιρε ιδιαίτερης τιμής και μάλιστα, είχε εκλεχτεί και ως έφορος στην Σπάρτη, το 556 π.Χ..

Ο Χίλων συνέθεσε περίπου διακόσιαελεγειακά έπη, από τα οποία, όμως, δεν έχει διασωθεί κανένα. Έχουν σωθεί όμως, μερικά από τα σημαντικά, βαθυστόχαστα και ολιγόλογα γνωμικά και αποφθεγματά του. Κάποια από τα πιο σπουδαία και γνωστά γνωμικά του είναι το "γνώθι σαυτόν" που σημαίνει να έχεις αυτογνωσία, και το "χρόνου φείδου", που σημαίνει να χρησιμοποιείς με σύνεση τον χρόνο.

Βάρος:
130 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5 εκ. x 5,7 εκ. x 4 χιλ.
Μικτό Βάρος:
201 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Πελοπόννησος
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Πρες παπιέ
Χρονολογία:
6ος αιώνας π.Χ.
The best!
Γράψτε μια κριτική