210 9964841

"Χρόνου Φείδου", Πρες Παπιέ, Επάργυρο

21.00
FX 000141
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

"Χρόνου Φείδου", ρητό που σημαίνει να χρησιμοποιείς με σύνεση τον χρόνο. Το ρητό αυτό, ανήκει στον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο, Χίλωνα τον Λακεδαιμόνιο, που έζησε κατά την διάρκεια του 6ου αιώνα π.Χ. και είναι ένας από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας. Δημιουργήσαμε ένα εντυπωσιακό πρες παπιέ (βαρίδι για χαρτιά), με ανάγλυφη αποτύπωση του ρητού, κατασκευασμένο από ορείχαλκο, επαργυρωμένο σε διάλυμα ασημιού 999° βαθμών.

Διαστάσεις: 5εκ. x 5,7εκ. x 0,4εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης: - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

- Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

- Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28 εργάσιμες ημέρες

Ο Χίλων (ή Χείλων) o Λακεδαιμόνιος ήταν πολιτικός, νομοθέτης, φιλόσοφος και ελεγειακός ποιητής, που έζησε κατά τον 6ο π.Χ. αιώνα και είναι ένας από τους Επτά Σοφούς της Aρχαίας Ελλάδας. Γεννήθηκε το 600 π.Χ. στη Σπάρτη και πέθανε το 520 π.Χ.στηνΣικελία και ήταν γιός του Δαμαγέτου. Ο  Χίλων έχαιρε ιδιαίτερης τιμής και μάλιστα, είχε εκλεχτεί και ως έφορος στην Σπάρτη, το 556 π.Χ..

Ο Χίλων συνέθεσε περίπου διακόσιαελεγειακά έπη, από τα οποία, όμως, δεν έχει διασωθεί κανένα. Έχουν σωθεί όμως, μερικά από τα σημαντικά, βαθυστόχαστα και ολιγόλογα γνωμικά και αποφθεγματά του. Κάποια από τα πιο σπουδαία και γνωστά γνωμικά του είναι  το "γνώθι σαυτόν" που σημαίνει να έχεις αυτογνωσία, και  το "χρόνου φείδου", που σημαίνει να χρησιμοποιείς με σύνεση τον χρόνο.

Βάρος:
200
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5 εκ. x 5,7 εκ. x 4 χιλ.
Μικτό Βάρος:
133 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Πρες παπιέ
Χρονολογία:
6ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική