210 9964841

Χαρμπί μαχαιρίδιο, Ύδρα

Ασημένιος χαρτοκόπτης

Ύδρα
149.00
MY 000007
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Χαρμπί μαχαιρίδιο με λεπτοδουλεμένη εντυπωσιακή λαβή, η οποία προέρχεται από πρωτότυπο μαχαιρίδιο που εκτίθεται στο Ιστορικό Αρχείο- Μουσείο της Ύδρας και χρονολογείται τον 19ο αιώνα μ.Χ. Ο χαρτοκόπτης είναι κατασκευασμένος από μασίφ ασήμι 925°.

Διαστάσεις: 1εκ. x 18εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το Χαρμπί ήταν μαχαιρίδιο που κρεμόταν από την ζώνη του αγωνιστή και χρησίμευε ως λίμα για το ακόνισμα σπαθιού ή για τρύπημα ή και ως βέργα γεμίσματος της πιστόλας. Είναι εξαιρετικά δείγματα της μεταλλοτεχνίας. Κάθε χαρμπί, συνήθως, ήταν λεπτοδουλεμένο και στολισμένο με εντυπωσιακές καλόγουστες διακοσμήσεις.

Στο Ιστορικό αρχείο - Μουσείο της Ύδρας εκτίθενται πολλά ιστορικά κειμήλια της πολιτιστικής κληρονομίας της Ύδρας. Όπλα των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Στα εκθέματα του μουσείου ανήκουν μερικά από τα αντιπροσωπευτικότερα υδραίικα δείγματα οπλουργίας, μιας εξαιρετικά σημαντικής τέχνης, που αναπτύχθηκε κυρίως τον 18ο - 19ο και στις αρχές του 20ου αιώνα. Τα περισσότερα όπλα της συλλογής, όπως τα σπαθιά και οι πιστόλες, ανήκαν σε Υδραίους αγωνιστές ενώ κάποια από αυτά είναι λάφυρα από ναυτικές συμπλοκές υδραίικων πλοίων με τον οθωμανικό στόλο.

Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Υδρας, Ύδρα, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών.

Βάρος:
30 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
1 εκ. x 18 εκ.
Μικτό Βάρος:
37 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Ύδρα
Υλικό:
Μασίφ Ασήμι 925°
Υποκατηγορία:
Χαρτοκόπτης
Χρονολογία:
19ος αιώνας μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική