210 9964841

Χαρμπί μαχαιρίδιο, Μεγεθυντικός Φακός

Ύδρα
Ορείχαλκος
48.00
MY 000008
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Χαρμπί μαχαιρίδιο με λεπτοδουλεμένη εντυπωσιακή λαβή, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί ως διακόσμηση της λαβής του μεγεθυντικού φακού. Το πρωτότυπο εκτίθεται στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο της Ύδρας και χρονολογείται τον 19ο αιώνα μ.Χ.. Η λαβή του μεγεθυντικού φακού είναι κατασκευασμένη από ορείχαλκο.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Το Χαρμπί ήταν  μαχαιρίδιο  που κρεμόταν από τον ζωστήρα του αγωνιστή και χρησίμευε ως λίμα για το ακόνισμα σπαθιού ή για τρύπημα ή και ως βέργα γεμίσματος της πιστόλας. Είναι εξαιρετικά δείγματα της μεταλλοτεχνίας. Κάθε χαρμπί συνήθως, ήταν λεπτοδουλεμένο και στολισμένο με εντυπωσιακές καλόγουστες διακοσμήσεις.

Στο Ιστορικό αρχείο - Μουσείο της Ύδρας εκτίθενται πολλά ιστορικά κειμήλια της πολιτιστικής κληρονομίας της Ύδρας. Στα εκθέματα του μουσείου ανήκουν  μερικά από τα αντιπροσωπευτικότερα υδραίικα δείγματα οπλουργίας, μιας εξαιρετικά σημαντικής τέχνης, που αναπτύχθηκε κυρίως τον 18ο - 19ο και στις αρχές του 20ου αιώνα. Τα περισσότερα όπλα της συλλογής, όπως τα σπαθιά και οι πιστόλες, ανήκαν σε Υδραίους αγωνιστές ενώ κάποια από αυτά είναι λάφυρα από ναυτικές συμπλοκές υδραίικων πλοίων με τον οθωμανικό στόλο. 

Βάρος:
53 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5,5 εκ. x 13,5 εκ. x 1 εκ.
Μικτό Βάρος:
95 γρ.
Περιοχή:
Ύδρα
Υλικό:
Ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Μεγεθυντικός φακός
Χρονολογία:
19ος αιώνας μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική