210 9964841

Βυζαντινά Σκουλαρίκια, Ασήμι

Κύπρος
Ασήμι
81.00
MK 000116
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η πλούσια Βυζαντινή τέχνη της Κύπρου, μας ώθησε να δημιουργήσουμε αντίγραφα από τα χρυσά σκουλαρίκια που βρίσκονται στην Ιερά Μονή του Κύκκου. Ένας βυζαντινός σταυρός στο κέντρο και δύο παγώνια χαραγμένα στο πλάι, συνθέτουν ένα μοναδικό κόσμημα και μαρτυρούν την υψηλή στάθμη πολιτισμού της Κύπρου κατά την Βυζαντινή εποχή. ΠρωτοΧριστιανική - ΠρωτοΒυζαντινή περίοδος 4ος - 7ος αι. μ.Χ. Αντίγραφο σε μασίφ ασήμι 925°.

Διαστάσεις: 4εκ. x 4,5εκ. x 1,5 χιλ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το πρωτότυπο ζεύγος των σκουλαρικιών είναι από την Ιερά Μονή του Κύκκου στη Κύπρο. Η Ιερά Μονή της Παναγιάς του Κύκκου, είναι μια από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες Ιερές Μονές της Κύπρου, που ανήκει στην Εκκλησία της Κύπρου. Η Μονή διαθέτει ένα πολύ αξιόλογο μουσείο με εκκλησιαστικά σκεύη, άμφια, εικόνες, θρησκευτικά φιλοτεχνήματα καθώς και μια σπουδαία βιβλιοθήκη με πολλά χειρόγραφα.

Η Κύπρος ανέπτυξε και διατήρησε για χιλιάδες χρόνια τον δικό της πολιτισμό. Βρισκόμενη στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και στο σημείο συνάντησης μεγάλων πολιτισμών, αφομοίωσε διάφορες επιδράσεις, παραμένοντας όμως, κέντρο ελληνικού πολιτισμού και διατηρώντας σταθερά και οριστικά τον ελληνικό της χαρακτήρα.

Κατά την Πρωτοχριστιανική - Πρωτοβυζαντινή περίοδο (4ος - 7ος αιώνας μ.Χ.), η Εκκλησία της Κύπρου κατόρθωσε να διατηρήσει το αυτοκέφαλο της και ν' αναπτύξει σημαντική δράση. Τα έργα αργυροχοΐας μαρτυρούν την υψηλή στάθμη πολιτισμού στην οποία έφθασε το νησί την εποχή αυτή.

Η βυζαντινή τέχνη είναι κυρίως εκκλησιαστική τέχνη, που γεννήθηκε μετά την αναγνώριση του Χριστιανισμού ως επίσημης θρησκείας της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας από τον Μέγα Κωνσταντίνο και την μεταφορά της πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας στην Κωνσταντινούπολη (330μ.Χ.).

Την βυζαντινή τέχνη χαρακτηρίζει γενικά η εσωτερικότητα, ο συμβολισμός και η υπερβατικότητα. Σύμβολα όπως τα παγώνια, που χρησιμοποιούνται στο συγκεκριμένο κόσμημα, είναι χαρακτηριστικά και αντιπροσωπευτικά της περιόδου αυτής και χρησιμοποιούνται από τον καλλιτέχνη για να απεικονίσει τον φυσικό κόσμο, προβάλλοντας όμως κυρίως την πνευματική τους υπόσταση.

Βάρος:
17 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
4 εκ. x 4,5 εκ.
Μικτό Βάρος:
201 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κύπρος
Υλικό:
Ασήμι
Υποκατηγορία:
Σκουλαρίκια
Χρονολογία:
4ος - 7ος αιώνας μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική