210 9964841

Κεφαλή Ταύρου, Ασήμι

Κρήτη
27.90
FA 000304
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Εμπνεόμενοι απο τον μύθο του Μινώταυρου και το ταυρόσχημο ρυτό που βρέθηκε στο παλάτι της Κνωσού, δημιουργήσαμε έναν ιδιαίτερο σελιδοδείκτη σε μασίφ ασήμι 925°. Ο σελιδοδείκτης είναι σχεδιασμένος και κομμένος πάνω σε μασίφ φύλλο ασημιού.

Διάστασεις: 3 εκ. x 4,5 εκ. x 1 χιλ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Στην Ελληνική μυθολογία, ο Μινώταυρος ήταν ένα ον με σώμα ανθρώπου και κεφάλι ταύρου. Σύμφωνα με τον μύθο, ήταν ο απόγονος της συνουσίας της Βασίλισσας της Κρήτης, Πασιφάης με ένα ταύρο. Ο ταύρος είχε δοθεί στον Μίνωα από τον Θεό Ποσειδώνα.

Ο Μίνωας, μετά από χρησμό που πήρε από το Μαντείο των Δελφών, ζήτησε από τον Δαίδαλο να φτιάξει ένα κτίσμα ώστε να κλειστεί μέσα ο Μινώταυρος, και αυτός κατασκεύασε το Λαβύρινθο. Ο Μίνωας υποχρέωσε τους Αθηναίους να στέλνουν ως φόρο τιμής στον ίδιο, επτά νέους και επτά νέες, οι οποίοι έμπαιναν στον λαβύρινθο και κατασπαράζονταν από τον Μινώταυρο. Ο Μινώταυρος σκοτώθηκε τελικά από τον Αθηναίο ήρωα Θησέα. Ο Μινώταυρος συχνά απεικονιζόταν σε αγγεία από αρχαίους καλλιτέχνες, είτε μόνος του στο λαβύρινθο, είτε σε μάχη με το Θησέα.

Βάρος:
5 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
3 εκ. x 4,5 εκ. x 1 χιλ.
Μικτό Βάρος:
18 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Μασίφ Ασήμι 925°
Υποκατηγορία:
Σελιδοδείκτης
Χρονολογία:
1550 - 1450 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική