210 9964841

Μπεγλέρι Μαύρος Αχάτης

117.00
FA 000402
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Μπεγλέρι με πολύτιμους λίθους μαύρου αχάτη και διακοσμητικές ασημένιες χάντρες. Οι διακοσμητικές χάντρες είναι εμπνευσμένες από λεπτομέρεια κοσμήματος μιας παραδοσιακής ελληνικής γυναικείας στολής. Το μπεγλέρι είναι χειροποίητο με ασημένια αλυσίδα 925° και τα σχέδια στις δύο άκρες του είναι από ασήμι 999°.

Διάσταση: 20 εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Οι ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες, είναι έργα είτε της οικιακής χειροτεχνίας είτε ειδικών τεχνιτών. Οι τύποι των παραδοσιακών ενδυμασιών, τα υλικά κατασκευής και η διακόσμηση ποικίλουν ανάλογα με την τοπική παραγωγή, τον τρόπο ζωής και τις πολιτιστικές επιδράσεις κάθε περιοχής. Ακόμη, οι παραδοσιακές ενδυμασίες διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία και την κοινωνική θέση.

Κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα, οι δύο βασικοί τύποι των γυναικείων παραδοσιακών ενδυμασιών είναι οι ενδυμασίες με το σιγκούνι, το καβάδι, το σαγιά, το αντερί και οι ενδυμασίες με το φουστάνι. Ο στολισμός της γυναικείας φορεσιάς συμπληρώνεται από ποικίλα λεπτοδουλεμένα κοσμήματα. Οι αργυροχρυσοχόοι της εποχής δημιούργησαν κοσμήματα με ανεξάντλητα διακοσμητικά θέματα. Κύρια πρώτη ύλη είναι το ασήμι, ενώ σπανιότερα και ειδικά στα νησιά χρησιμοποιείται ο χρυσός ενώ δε λείπουν οι πολύτιμες, ημιπολύτιμες ή οι κοινές πολύχρωμες πέτρες.

Παραδοσιακές στολές και κοσμήματα εκτίθενται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας.

Βάρος:
26 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
20 εκ.
Λεπτομέρειες:
με πολύτιμους λίθους μαύρου αχάτη
Μικτό Βάρος:
50 γρ.
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Μπεγλέρι

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική