210 9964841

Μπεγλέρι Μαύρος Αχάτης

117.00
FA 000402
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Μπεγλέρι με πολύτιμους λίθους μαύρου αχάτη και διακοσμητικές ασημένιες χάντρες. Η διακόσμηση των ασημένιων άκρων είναι εμπνευσμένη από λεπτομέρεια κοσμήματος παραδοσιακής ελληνικής γυναικείας στολής. Το μπεγλέρι είναι χειροποίητο με ασημένια αλυσίδα 925° και τα σχέδια στις δύο άκρες του είναι από ασήμι 999°.

Διάσταση: 20 εκ.

Δείτε όλη την συλλογή εδώ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Οι ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες, είναι έργα είτε της οικιακής χειροτεχνίας είτε ειδικών τεχνιτών. Οι τύποι των παραδοσιακών ενδυμασιών, τα υλικά κατασκευής και η διακόσμηση ποικίλουν ανάλογα με την τοπική παραγωγή, τον τρόπο ζωής και τις πολιτιστικές επιδράσεις κάθε περιοχής. Ακόμη, οι παραδοσιακές ενδυμασίες διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία και την κοινωνική θέση.

Κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα, οι δύο βασικοί τύποι των γυναικείων παραδοσιακών ενδυμασιών είναι οι ενδυμασίες με το σιγκούνι, το καβάδι, το σαγιά, το αντερί και οι ενδυμασίες με το φουστάνι. Ο στολισμός της γυναικείας φορεσιάς συμπληρώνεται από ποικίλα λεπτοδουλεμένα κοσμήματα.

Οι αργυροχρυσοχόοι της εποχής δημιούργησαν κοσμήματα με ανεξάντλητα διακοσμητικά θέματα. Κύρια πρώτη ύλη είναι το ασήμι, ενώ σπανιότερα και ειδικά στα νησιά χρησιμοποιείται ο χρυσός ενώ δε λείπουν οι πολύτιμες, ημιπολύτιμες ή οι κοινές πολύχρωμες πέτρες. Παραδοσιακές στολές και κοσμήματα εκτίθενται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας.

Βάρος:
26 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
20 εκ.
Λεπτομέρειες:
με πολύτιμους λίθους μαύρου αχάτη
Μικτό Βάρος:
50 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Ασήμι 925° και Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Μπεγλέρι

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική