210 9964841

Μέλισσες, Κλιπ Γραβάτας

Κρήτη
Ορείχαλκος
19.90
FX 004121
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δημιουργήσαμε αυτή την ξεχωριστή καρφίτσα πέτου που απεικονίζει λεπτομέρεια από τις "Μέλισσες" των Μαλίων. Το χρυσό περιδέραιο βρέθηκε στον ταφικό περίβολο της νεκρόπολης του Μινωικού Ανακτόρου των Μαλίων, στη Κρήτη και χρονολογείται στη Μέση Εποχή του Χαλκού, περί το 1800 π.Χ. Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αρχαιολογικά ευρήματα της μινωικής χρυσοχοΐας και παριστάνει δύο μέλισσες να πετούν αντικριστά, ενώ κρατούν ανάμεσα στα πόδια τους μια κηρήθρα.

Διαστάσεις: 5,5 εκ. x 2 εκ. x 8 χιλ.

Χειροποίητος ορείχαλκος

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο επαγγελματικό δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Το χρυσό κόσμημα των μελισσών είναι διάσημο αρχαιολογικό εύρημα από τον Χρυσόλακκο, τον ταφικό περίβολο της νεκρόπολης του Μινωικού Ανακτόρου των Μαλίων. Το κόσμημα είναι έργο Μινωικής χρυσοτεχνίας της Μέσης Εποχής του Χαλκού, της Προανακτορικής Περίοδου(1800 - 1700 π.Χ.). Οι Μέλισσες των Μαλίων θεωρούνται ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αρχαιολογικά ευρήματα της μινωικής χρυσοχοΐας.

Το κόσμημα αποτελείται από περίαπτο δύο μελισσών. Τα δύο έντομα παριστάνονται να πετούν αντικρυστά, ενώ κρατούν ανάμεσα στα πόδια τους μια κηρήθρα. Επάνω από τα κεφάλια τους βρίσκεται ένας χρυσός συρμάτινος κλωβός, που περικλείει στο εσωτερικό του ένα χρυσό σφαιρίδιο. Στα φτερά και το κεντρί κρέμονται φλουριά με κοκκιδωτή διακόσμηση. Χρυσοί δίσκοι κρέμονται από τα φτερά, ενώ πάνω από τα κεφάλια τους στερεώνεται μία σφαίρα και ο κρίκος της ανάρτησης. Στους πολιτισμούς του Αιγαίου, η μέλισσα θεωρούνταν ιερό έντομο και συχνά εμφανίζεται σε τάφους.

Οι Μέλισσες των Μαλίων είναι ένα από τα πιο διάσημα εκθέματα που φιλοξενούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο νησί της Κρήτης στην Ελλάδα.

Βάρος:
5.6 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5,5 εκ. x 2 εκ. x 8 χιλ.
Μικτό Βάρος:
30 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Κλιπ γραβάτας
Χρονολογία:
1800 π.Χ.