210 9964841

Αθηνά, Πρες Παπιέ, Επάργυρο

Αθήνα
27.00
FX 000131
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η Αθηνά, προστάτιδα της Αθήνας και μία εκ των θεών του δωδεκάθεου, ως άλλη μούσα μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε ενα επάργυρο πρες παπιέ με την απεικόνιση της θεάς Αθηνάς. Το μοναδικό αυτό αξεσουάρ είναι φτιαγμένο από ορείχαλκο επαργυρωμένο σε διάλυμα ασημιού 999°, για όλους τους λάτρεις της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.

Διαστάσεις: 6,5εκ. x 0,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η Αθηνά, κατά την Ελληνική μυθολογία, ήταν η θεά της σοφίας, της στρατηγικής και της πολεμικής τέχνης, της φιλοσοφίας και της ύφανσης. Ήταν, επίσης, προστάτιδα θεά της Αθήνας, καθώς επίσης και προστάτιδα της χειροτεχνίας. Σύμβολο της ήταν η κουκουβάγιακαι ιερό της δέντρο ήταν η ελιά, την οποία δώρισε στους Αθηναίους, ώστε να γίνει προστάτιδα της πόλης. Προς τιμήν της ήταν και τα Παναθήναια, αρχαίαλληνική γιορτή των Αθηνών η οποία λάμβανε χώρα στην πόλη κάθε τέσσερα χρόνια.

Η θεά γεννήθηκε, βγαίνοντας μέσα από το κεφάλι του Δία, πάνοπλη, φορώντας περικεφαλαία και κρατώντας μια ασπίδα. Η Αθηνά ήταν η αγαπημένη κόρη του Δία και κληρονόμησε την παντοδυναμία του πατέρα της και τη σύνεση και τη σοφία της μητέρας της, της Μήτιδας. Η θεά Αθηνά, πέρα από την Αθήνα, ήταν σε πολλές πόλεις της αρχαιότητας, και η λατρεία ήταν πολύ διαδεδομένη. Η Αθηνά παρέμεινε πάντα παρθένος (Αθηνά Παρθένος) και προς τιμήν της, οι Αθηναίοι έκτισαν τον Παρθενώνα, τον πιο διάσημο ναό, που ήταν αφιερωμένος σ' αυτήν, που έγινε και σύμβολο της πόλης.

Το αρχαίο νόμισμα της Αθήνας με την όψη της θεάς Αθηνάς, εκτίθεται στο Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα.

Βάρος:
218.4 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
6,5 εκ. x 5 χιλ.
Μικτό Βάρος:
262 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αθήνα
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Πρες παπιέ
Χρονολογία:
449 - 419 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική