210 9964841

Αίγαγρος, Χρυσό Ειδώλιο, Σαντορίνη

Σαντορίνη
89.90
FX 003111
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Το χρυσό ειδώλιο του αίγαγρου (κρι-κρι) μοναδικό στο είδος του, μας ενέπνευσε και δημιουργήσαμε ένα χειροποίητο αντίγραφο για να διακοσμήσετε το γραφείο ή το σπίτι σας, αλλά και να το προφέρεται ως ένα ιδιαίτερης ιστορικής αξίας δώρο. Βρέθηκε σε άριστη κατάσταση προφανώς επειδή ήταν φυλαγμένο σε μια ξύλινη θήκη, ανάμεσα στα πολλά ευρήματα σε στον προϊστορικό οικισμό στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης. Το Ακρωτήρι της Θήρας είναι από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στο Αιγαίο. Οι πρώτες εγκαταστάσεις στο Ακρωτήρι χρονολογούνται από την Ύστερη Νεολιθική Εποχή.

Αλάβαστρο "ντυμένο" με χαλκό και επιχρυσωμένο σε διάλυμα χρυσού 24 καρατίων, τοποθετημένο σε ακρυλική βάση.

Διαστάσεις: 12εκ. x 10εκ. x 6εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το χρυσό ειδώλιο του αιγάγρου (κρι-κρι) μοναδικό στο είδος του, βρέθηκε ανάμεσα στα πολλά ευρήματα από την ανασκαφή για τη θεμελίωση των νέων στύλων του στεγάστρου του προϊστορικού οικισμού στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης (12/12/1999). Βρέθηκε σε άριστη κατάσταση φυλαγμένο μέσα σε μια ξύλινη θήκη, μέσα σε πήλινη λάρνακα. Η λάρνακα ήταν τοποθετημένη κάτω από ένα σωρό κέρατα τα οποία ανήκαν κυρίως σε αιγοπρόβατα.

Το Ακρωτήρι της Θήρας είναι από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στο Αιγαίο. Οι πρώτες εγκαταστάσεις στο Ακρωτήρι χρονολογούνται από την Ύστερη Νεολιθική Εποχή. Οικισμός υπήρξε κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού. Στη Μέση και Πρώιμη Ύστερη Εποχή του Χαλκού ο οικισμός επεκτάθηκε και αναδείχθηκε σε ένα από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα του Αιγαίου.

Ο οικισμός στο Ακρωτήρι έχει έκταση περίπου 200 στρέμματα. Όλα τα στοιχεία των ανασκαφών μαρτυρούν το υψηλό βιοτικό επίπεδο και τις ιδιαιτερότητες του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων του Ακρωτηρίου. Η πολεοδομία, τα πολυόροφα κτίρια το αποχετευτικό δίκτυο, οι υπέροχες τοιχογραφίες, δείχνουν μεγάλη ανάπτυξη και πρόοδο.

Μερικά από τα πολύ σημαντικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν κατά τις ανασκαφές ήταν η τοιχογραφία των πυγμάχων που χρονολογείται γύρω στο 1500 π.Χ., η τοιχογραφία του ψαρά που χρονολογείται περίπου στο 1650 π.Χ. και η τοιχογραφία "Κρίνα-Χελιδόνια" της "Άνοιξης" που βρέθηκε ολόκληρη πάνω σε τρεις τοίχους του.

Το ειδώλιο εκτίθεται στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας στα Φηρά, στο νησί της Σαντορίνης.

Βάρος:
250 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
12 εκ. x 10 εκ. x 6 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική βάση
Μικτό Βάρος:
525 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Σαντορίνη
Υλικό:
Χαλκός Επίχρυσος 24Κ
Υποκατηγορία:
Ειδώλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική