210 9964841

Ακρόπολη

Αθήνα, Αττική
12.90
FX 005017
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η Ακρόπολη της Αθήνας είναι ένας από τα πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, που κατά την αρχαιότητα, ήταν αφιερωμένο στην προστάτιδα της πόλης, την Θεά Αθηνά. Τα μνημεία της Ακρόπολης είναι μοναδικά αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, συνδυασμένα με την τέχνη της Κλασσικής Εποχής. Η Ακρόπολη του 5ου αιώνα π.Χ. κτίσθηκε κατά την διάρκεια του Χρυσού αιώνα του Περικλή. Στο εντυπωσιακό μας κηροπήγιο απεικονίζει την Θεά Αθηνά, τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο με τις διάσημες Καρυάτιδες του. Είναι δημιουργημένο από χυτό αλάβαστρο και ιδανικό για την διακόσμηση του γραφείου ή του σπιτιού σας.

Διαστάσεις: 7εκ. x 4εκ. x 6,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης είναι ίσως ο γνωστότερος αρχαιολογικός χώρος της Αθήνας και ένα από τα ελληνικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομίας. Το λαμπρότερο μνημείο της Ακρόπολης είναι ο Παρθενώνας, ο ναός που οι Αθηναίοι δημιούργησαν προς τιμήν της προστάτιδας της πόλης, της Αθηνάς Παρθένου, ο οποίος κτίσθηκε κατά τα έτη 447-438 π.Χ., στο "χρυσό αιώνα" του Περικλή. Πρόκειται για ένα δωρικό ναό, κατασκευασμένο από πεντελικό μάρμαρο από τους αρχιτέκτονες Ικτίνο και Καλλικράτη. Ο γλυπτός διάκοσμος και το εσωτερικό του ναού είναι έργο του γλύπτη Φειδία.

Στον αρχαιολογικό χώρο βρίσκονται επίσης, το τείχος της αρχαίας πόλης, η πύλη Beule και τα προπύλαια, το Ερέχθειο με τις διάσημες καρυάτιδες και ο ναός της Αθηνάς Νίκης. Διακρίνονται, επίσης, τα ερείπια του Βραυρωνίου, που ήταν ιερό αφιερωμένο στη Βραυρωνία Αρτέμιδα, προστάτιδα των επίτοκων και των λεχώνων, του αρχαίου ναού της Αθηνάς Πολιάδας και του κτηρίου της Χαλκοθήκης, το οποίο φιλοξενούσε κυρίως μεταλλικά αναθήματα. Ακόμη, σώζεται το βάθρο του μνημείου του Αγρίππα και τα ερείπια του Ναού της Ρώμης και του Αυγούστου.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης βρίσκεται στην Αθήνα και τα πρωτότυπα εκθέματα του φυλλάσονται στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα.

Βάρος:
169 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
7 εκ. x 4 εκ. x 6,5 εκ.
Μικτό Βάρος:
210 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αθήνα, Αττική
Υλικό:
Χυτό Αλάβαστρο
Υποκατηγορία:
Κηροπήγιο
Χρονολογία:
5ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική