210 9964841

Γούρι 2018, Πουλί πάνω σε δυο κύκλους

Ορείχαλκος
19.90
FX 020093
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δημιουργήσαμε το φετινό γούρι εμπενόμενοι από αυτό το ιδιαίτερο παντατίφ, το αρχαίο περίαπτο σε μορφή πτηνού σε δυο δακτύλιους, που βρέθηκε στις Φέρες στην Θεσσαλία και χρονολογείται στον 8°-7° αιώνα π.Χ. Το εξαιρετικό αυτό πανατίφ το συνδιάσαμε με μια μικρή σπάτουλα (εργαλείο 5ου αι. π.Χ.) που βρέθηκε στις εκσκαφές του Κεραμικού της Αθήνας, για να αποδώσουμε το νούμερο "18" της νέας χρονιάς που έρχεται. Είναι χειροποίητο και κατασκευασμένο από μασίφ ορείχαλκο και συνοδεύεται από μπορντό φούντα.

Διαστάσεις: 3εκ. x 8,5εκ.

Δείτε επίσης ολόκληρη την συλλογή με τα γούρια.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Τα περίαπτα αποτελούν τα πιο επεξεργασμένα αντικείμενα κόσμησης και είναι κατά κανόνα σπάνια. Ήταν αντικείμενα με μία η περισσότερες οπές. Χρησιμοποιούνταν στην καθημερινή ζωή αλλά και σε ταφικές τελετές. Οι πιο συνηθισμένες μορφές είναι επιμήκεις, ωοειδείς και ορθογώνιες. Η διάτρηση γίνεται συνήθως στην μικρή πλευρά.

Ο διάκοσμος των περίαπτων κοσμημάτων είναι κυρίως γεωμετρικός με θέματα ανάλογα με τον τόπο προέλευσης τους. Συχνή είναι η απεικόνιση γυναικείων μορφών και οι απεικονίσεις ζώων, όπως πουλιά, ερπετά, ψάρια. Τα περίαπτα από πηλό, λίθο, ασήμι και χρυσό πιθανότατα ράβονταν πάνω στα ενδύματα ή κρέμονταν από το λαιμό σαν φυλαχτά.

Περίαπτα κοσμήματα με οπές φυλάσσονται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα.

Βάρος:
20 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
3 εκ. x 8,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με φούντα
Μικτό Βάρος:
30 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Φέρες, Θεσσαλία
Υλικό:
Ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Γούρια
Χρονολογία:
8ος - 7ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική