Δε βρέθηκαν Κριτικές
Η κουκουβάγια ήταν το σύμβολο της σοφίας στην αρχαία Ελλάδα, καθώς και το ιερό πτηνό της Θεάς Αθηνάς. Το πτηνό ονομαζόταν επίσης και γλάυκα. Η πίσω όψη του τετράδραχμου νομίσματος της αρχαίας Αθήνας, που είναι επίσης γνωστό ως αθηναϊκή γλαύκα, απεικονίζει μια κουκουβάγια και ένα κλαδί ελιάς με την επιγραφή ΑΘΕ. Εμπνεόμενοι από το αρχαίο νόμισμα, δημιουργήσαμε μια ορειχάλκινη ανάγλυφη παράσταση της κουκουβάγιας.
Διαστάσεις: 7 εκ. x 9 εκ. x 3,5 εκ.
Διαστάσεις της μαρμάρινης βάσης: 7 εκ. x 2 εκ. x 3,5 εκ.
Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.
Στην ελληνική μυθολογία, η κουκουβάγια ταυτιζόταν με τη σοφία και την γνώση, γιατί ήταν το σύμβολο και ιερό πτηνό της παρθένας θεάς της σοφίας και προστάτιδας της Αθήνας, Αθηνά. Μια μικρή κουκουβάγια (Αθηνά η νυκτία) παραδοσιακά καθόταν στον ώμο της Θεάς. Απόδειξη της λατρείας των αρχαίων Ελλήνων για το πτηνό αυτό, ήταν ότι θεωρούσαν το πέταγμα μιας κουκουβάγιας πάνω από τους Έλληνες πολεμιστές στον πόλεμο, ως προάγγελος νίκης των Ελλήνων. Θαυμαστές ήταν και οι απεικονίσεις της κουκουβάγιας σε αγγεία και σε αμφορείς, που ήταν το βραβείο για τους Παναθηναϊκούς Αγώνες.
Η πιο συνηθισμένη απεικόνιση της κουκουβάγιας ήταν στο αργυρό τετράδραχμο των Αθηνών (449-419 π.Χ), που αποτέλεσε το πλέον διαδεδομένο νόμισμα την περίοδο της ακμής της Αθήνας τον 5ο π.Χ. αιώνα. Γινόταν δεκτό στις συναλλαγές σε όλο τον Ελληνικό κόσμο. Οι αρχαίοι Αθηναίοι επέλεξαν στη μία όψη του νομίσματος να απεικονίζεται η γλαύκα (κουκουβάγια), με ένα κλαδί ελιάς και την επιγραφή ΑΘΕ. Το νόμισμα αυτό, ήταν πιο γνωστό απλώς ως Αθηναϊκή γλαύκα.
Το νόμισμα φυλάσσεται στο Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα. Αιώνες αργότερα, η γλαύκα του Αθηναϊκού τετράδραχμου απεικονίζεται και πάλι στην ελληνική εθνική όψη του κέρματος του ενός ευρώ.
Δε βρέθηκαν Κριτικές