210 9964841

Ελληνική Αλφαβητική Γραφή, Τασάκι Πινάκιο

Κυκλάδες
29.90
FX 003113
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Τασάκι σε σχήμα αρχαίου κυκλαδικού πινακίου με ανάγλυφα γράμματα της ελληνικής αλφαβητικής γραφής, η οποία αποτελεί ένα από τα πρώτα σωζόμενα συστήματα γραφής. Ήταν ένα αριστερόστροφο σύστημα γραφής, που χρονολογείται περίπου τον 8ο -7ο αιώνα π.Χ. Τα γράμματα, που είναι αποτυπωμένα στο εσωτερικό του είναι εμπνευσμένα από τοπικές παραλλαγές του αρχαίου ελληνικού αλφάβητου, που χρησιμοποιούνταν στην Πελοπόννησο, την κεντρική Ελλάδα, την Θεσσαλία, την Αττική, τα νησιά του Αιγαίου και πόλεις της Ιωνίας. Τα κυκλαδικά αυτά πινάκια υποθέτουμε ότι χρησίμευαν σαν επιφάνειες για τη μίξη χρωμάτων, καθώς τα περισσότερα έχουν βρεθεί διατηρημένα ίχνη χρωμάτων.

2800-2300 π.Χ. , Κυκλάδες

Διαστάσεις: 14 εκ. x 7 εκ. x 1 εκ.

Χειροποίητο ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Δείτε επίσης, τον χαρτοκόπτη και το βαρύδι για τα χαρτιά (πρες παπιε)

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το ελληνικό αλφάβητο είναι το αλφαβητικό σύστημα γραφής που χρησιμοποιείται για τη γραφή της ελληνικής γλώσσας, από τον 8ο αιώνα π.Χ.. Πιθανότατα προέρχεται από το φοινικικό αλφάβητο, το οποίο πρέπει να γνώρισαν οι Έλληνες καθώς ταξίδευαν στα τέλη του 9ου π.Χ. αιώνα στην ανατολική Μεσόγειο. Με τη σειρά του το ελληνικό αλφάβητο έγινε ο πρόγονος πολυάριθμων συστημάτων γραφής της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανόμενης της λατινικής και της κυριλλικής γραφής.

Το ελληνικό αλφάβητο αποτελεί μάλλον την πρώτη πραγματικά αλφαβητική γραφή καθώς το φοινικικό ήταν σε συλλαβογραφική μορφή. Κατά την αρχαιότητα, η παλαιότερη μορφή των γραμμάτων ήταν μεγαλογράμματη.

Μέσα στον 7ο π.Χ. αι. όλες οι ελληνικές πόλεις-κράτη είχαν ήδη διαμορφώσει και χρησιμοποιούσαν η καθεμιά το δικό της αλφάβητο, με κατά τόπους ιδιομορφίες. Το αρχαϊκό ελληνικό αλφάβητο είχε μεγάλη ποικιλία από τοπικές παραλλαγές. Όλα τα επιχώρια αλφάβητα ήταν βασισμένα αρχικά στα 22 γράμματα του φοινικικού αλφαβήτου, με εξαίρεση το γράμμα "σαμέχ", που το αντίστοιχο ελληνικό γράμμα Ξ έλειπε από πολλά. Όλα τα αλφάβητα επίσης περιείχαν το επιπλέον γράμμα Υ και αργότερα προστέθηκε το καινούριο γράμμα Ω.

Από τα διάφορα αλφάβητα που χρησιμοποιήθηκαν στη δυτική Πελοπόννησο, σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, στην Εύβοια, στη Θεσσαλία, στην Αττική, στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου και σε πόλεις της Ιωνίας, όπως η Μίλητος και η Έφεσος, ολοκληρώθηκε το κλασσικό ελληνικό αλφάβητο.

Βάρος:
110 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
14 εκ. x 7 εκ. x 1 εκ.
Μικτό Βάρος:
150 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κυκλάδες
Υλικό:
Ανακυκλωμένο Αλουμίνιο
Υποκατηγορία:
Τασάκι
Χρονολογία:
2800 - 2300 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική