Δε βρέθηκαν Κριτικές
Η αναπαράσταση του Γοργόνειου, είναι εμπνευσμένη απο τα δυο χρυσά γοργόνεια, που βρέθηκαν στον προθάλαμο του τάφου του Φιλίππου στη Βεργίνα. Εμπνεόμενοι από τα λαμπρά αυτά δείγματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης, δημιουργήσαμε αντίγραφο σε χαλκό επιχρυσωμένο σε διάλυμα χρυσού 24 καρατίων, το οπoίο τοποθετήσαμε πάνω σε ακρυλική βάση (πλεξι γκλας).
Διαστάσεις: 8εκ. x 13εκ. x 2,5εκ.
Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.
Το γοργόνειο είναι το πρόσωπο της Γοργόνας Μέδουσας, το οποίο ήταν συνήθως τυλιγμένομε φίδια, που σύμφωνα με την μυθολογία, πέτρωνε όποιον τον κοιτούσε. Στην Αρχαία Ελλάδα, το γοργόνειο απεικονιζόταν σε φυλαχτά και ασπίδες, ως μέθοδος αποτροπής του εχθρού. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, την μέδουσα σκότωσε ο Περσέας και στόλισε την ασπίδα της Θεάς Αθηνάς. Αποτελούσε ένα αρχαιότατο αποτροπαϊκό σύμβολο, που από μάσκα της απόλυτης φρίκης θα καταλήξει τον 4ο αιώνα π.Χ. να θεωρείται ως εικόνα ύψιστης ομορφιάς.
Δύο βαρύτιμα χυτά γοργόνεια διακοσμούσαν την πανοπλία του Φιλίππου Β΄, που βρέθηκε στον προθάλαμο του τάφου του Φιλίππου στη Βεργίνα. Πρόκειται δε, για τα αρχαιότερα ευρήματα του "ωραίου" τύπου, όπως τα ονομάζουν και είναι λαμπρά δείγματα της ελληνικής τέχνης της μικρογλυπτικής.
Τα δύο γοργόνεια φυλλάσονται στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών στη Βεργίνα, στη Μακεδονία.
Δε βρέθηκαν Κριτικές