210 9964841

Πάλη, Ολυμπιακό Αγώνισμα

Ορείχαλκος
37.90
FX 000073
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η Πάλη ήταν ένα απο τα βασικά αθλήματα των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία. Εμπνεόμενοι απο τις ανάγλυφες παραστάσεις αλλά και απο αρχαία μελανόμορφα αγγεία, δημιουργήσαμε για σας, αυτό το γλυπτό από ορείχαλκο με πατίνα και στη συνέχεια το τοποθετήσαμε πάνω σε ελληνικό μαύρο μάρμαρο με λευκά και γκρι νερά. Μια μοναδική πρόταση για ένα ιδιαίτερο δώρο.

Διαστάσεις: 7εκ. x 10εκ. x 3,5εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Η πάλη ως ανεξάρτητο αγώνισμα και ως μέρος του πεντάθλου εισήχθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 708 π.Χ., και αποτελούσε μία μορφή στρατιωτικής άσκησης. Το άθλημα αυτό διακρινόταν στην ορθία πάλη ή ορθοπάλη και στην αλίνδησιν  ή κάτω πάλη. Σε αντίθεση με σήμερα, δεν γινόταν διαφοροποίηση ανάλογα με το βάρος των αθλητών και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πάλης επιτρέπονταν οι λαβές, αλλά οι γροθιές, τα δαγκώματα, καθώς και ο αγώνας έξω από τα όρια του σκάμματος δεν επιτρέπονταν.

Στην Ορθία πάλη, ο σκοπός  ήταν οι παλαιστές να ρίξουν απλώς τον αντίπαλο στο έδαφος. Τρεις πτώσεις σήμαιναν μια ήττα και ο νικητής αποκαλούνταν τριακτήρ. Ο αγώνας συνεχιζόταν μέχρι τελικής πτώσεως ενός εκ των δύο αθλητών. Στην Αλίνδησις, ο αγώνας τελείωνε με την παραδοχή της ήττας ενός εκ των δύο αθλητών με ανάταση του δεξιού χεριού του με το δείκτη τεντωμένο. Οι αθλητές διέμεναν και προπονούνταν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, τις παλαίστρες, ενώ οι αγώνες διεξάγονταν για τη μεν ορθία πάλη στην άμμο πάνω στο σκάμμα, για τη δε αλίνδησιν στο κήρωμα, μια λασπωμένη αρένα. 

Ο αρχαίoς Αττικός αμφορέας με την σκηνή πάλης στο Γυμνάσιο διατηρείται στο Staatliche Museen στο Βερολίνο.

Βάρος:
360 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
7 εκ. x 10 εκ. x 3,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαρμάρινη βάση
Μικτό Βάρος:
385 γρ.
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Ανάγλυφη παράσταση
Χρονολογία:
776 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική