210 9964841

Ειδώλιο Λάρτη, Ορείχαλκος

Κρήτη
99.90
FX 004124
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Χάλκινο ειδώλιο λάτρη από την Τύλισο της Κρήτης. Χειροποίητο αντίγραφο σε ελεύθερη απόδοση ενός ιδιαίτερου αντικειμένου. Χρονολογείται περί τα 1500 π.Χ. Πιθανώς πρόκειται για αναθεματικές προσφορές που αφιέρωναν στις θεότητες την εποχή εκείνη. Ένα αντικείμενο με ιστορική κληρονομιά το οποίο μπορείτε να θαυμάσετε στο μουσείου του Ηρακλείου.

Διαστάσεις: 5εκ. x 22εκ. x 5εκ.

Χειροποίητος μασίφ ορείχαλος.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Χάλκινο ειδώλιο λάτρη, σε γυμνή μορφή, με το δεξί χέρι ψηλά στο προσώπου σε ναυτικό χαιρετισμό. Το κεφάλι γέρνει προς τα πίσω. Το κρανίο είναι σφαιρικό. Τα μάτια, το πιγούνι και η μύτη φαίνονται ανάγλυφα σαν ελαφριές βαθιές κοιλότητες, με το στόμα ανοικτό. Οι βραχίονες είναι σωληνοειδείς και ελαφρώς στρογγυλεμένοι στις αρθρώσεις.

Ο κορμός προβάλλει επιμήκης, στενός και σανιδόμορφος. Τα πόδια ελαφρώς ανοικτά παράλληλα και τεντωμένα. Οι αφιερώσεις στα μινωικά ιερά είχαν συχνά τη μορφή ανδρικών μορφών που φαίνονται σε στυλιζαρισμένες στάσεις που φαίνεται να τις αντιπροσωπεύουν στη λατρεία. Ήταν πιθανώς αναθηματικές προσφορές, αφιερωμένες στη θεότητα.Το ειδώλιο βρέθηκε στη Τύλισο στη Κρήτη, περί τα 1500 π.Χ. και εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Βάρος:
150 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5 εκ. x 22 εκ. x 2,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με βάση
Μικτό Βάρος:
260 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Ορείχαλκος βαμμένος
Υποκατηγορία:
Ειδώλια
Χρονολογία:
1500 B.C.