210 9964841

Οδηγίες Συντήρησης

Ασημένια:

Με την πάροδο του χρόνου ή με την χρήση του αντικειμένου, το ασήμι μπορεί να μαυρίσει. Καθαρίζεται και γυαλίζεται απλά και γρήγορα, με τα καθαριστικά προιόντα για τα ασημικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Όσον αφορά τα διακοσμητικά αντικείμενα, όταν αυτά φυλάσσονται ή εκτίθενται μέσα σε βιτρίνα, διατηρούνται για περισσότερο χρόνο καθώς δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα, τον καπνό, το καυσαέριο και τον ήλιο.

 

Χάλκινα:

Ο χαλκός έχει φυσικές αντιοξειδοτικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Όλα τα αντικείμενα στο τελευταίο φινίρισμά τους περνιούνται με ένα ειδικό βερνίκι για να αντέχουν στον χρόνο. Καθαρίζονται ή ξεσκονίζονται με ένα μαλακό καθαρό βαμβακερό πανί και δεν χρειάζονται τίποτα παραπάνω. Τα καθαριστικά ή γυαλιστικά του εμπορίου απλά θα αλλοιώσουν το βερνίκι.

 

Ορειχάλκινα (Μπρούτζινα):

Τα μπρούτζινα έργα τέχνης δημιουργούνται με την μέθοδο της χύτευσης και στο τελευταίο στάδιο της επεξεργασίας τους, γυαλίζονται με βούρτσα. Για την καλύτερη συντήρησή τους μπορείτε να χρησιμοποιείται τα γυαλίστηκα που θα βρείτε στην αγορά. 

 

Επάργυρα:

Τα επάργυρα κοσμήματα έχουν εσωτερικά σαν βασικό μέταλλο τον χαλκό ή τον ορείχαλκο (μπρούτζο). Η επαργύρωσή τους γίνεται σε διάλυμα ασημιού 999° (βαθμών) και στο τελευταίο φινίρισμά τους περνιούνται με ένα ειδικό βερνίκι για να σταθεροποιείται η επαργύρωση και να αντέχει στον χρόνο. Για το καθάρισμά τους, χρησιμοποιείστε ένα μαλακό καθαρό βαμβακερό πανί και τίποτα παραπάνω. Τα καθαριστικά ή γυαλιστικά του εμπορίου απλά θα αλλοιώσουν το βερνίκι.

 

Επίχρυσα:

Τα επίχρυσα αντικείμενα έχουν εσωτερικά σαν βασικό μέταλλο τον χαλκό ή τον ορείχαλκο (μπρούτζο). Η επιχρύσωσή τους γίνεται σε διάλυμα χρυσού 24 καρατίων. Για το καθάρισμά τους, χρησιμοποιείστε ένα μαλακό καθαρό βαμβακερό πανί και τίποτα παραπάνω. Δεν συνιστάται η χρήση καθαριστικών ή γυαλιστικών του εμπορίου.

 

Επίχρυσα κοσμήματα:

Όλα τα επίχρυσα κοσμήματα μας είναι με επιχρύσωση 24 καρατίων χωρίς νίκελ. Τα σκουλαρίκια ειδικά έχουν το κρεμαστάρι ή το καρφάκι σε μασίφ ασήμι ανεξάρτητα με το υπόλοιπο μέταλλο του κοσμήματος (χαλκός ή ορείχλακος) και στη συνέχεια επιχρυσώνονται με διάλυμα χρυσού 24 καρατίων χωρίς νίκελ. Όσον αφορά την καλύτερη συντήρηση των κοσμημάτων, προτείνουμε να μην έρχονται σε επαφή με αρώματα, καθαριστικά και απορρυπαντικά και να φυλάσονται στο κουτάκι τους.

 

After Sales Service:

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, σας παρέχουμε After Sales Service το οποίο είναι στη διάθεσή σας στο τηλέφωνο 210 9964841 ή με mail  στο info@museummasters.gr.