210 9964841

Ο Πλους του Διονύσου

Αρχαία Ελλάδα
75.00
FX 002049
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Κάδρο με αντίγραφο από τον "Πλου του Διονύσου". Λεπτομέρεια από Αρχαία Αττική μελανόμορφη κύλικα, που απεικονίζει τον Θεό Διόνυσο σε καράβι με μία άμπελο τυλιγμένη στο κατάρτι. Χρονολογείται περίπου στο 550-530 π.Χ.. Η παράσταση είναι κατασκευασμένη από χαλκό με πατίνα και είναι τοποθετημένη σε λευκή ξύλινη κορνίζα με τζάμι.

Διαστάσεις: 25 εκ. x 25 εκ. x 4,3 εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο επαγγελματικό δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Ο Διόνυσος ήταν θεός του κρασιού και τηςαμπελουργίας και αργότερα θεωρήθηκε και προστάτης των τεχνών και του θεάτρου. Η λατρεία του Διονύσου ήταν η δημοφιλέστερη στην Αρχαία Ελλάδα. Σύμφωνα με την μυθολογία, πατέρας του ήταν ο Δίας και μητέρα του η ΣεμέληΟ Διόνυσος ταξίδεψε τον κόσμο, διδάσκοντας στους ανθρώπους τον τρόπο καλλιέργειας του σταφυλιού και την παρασκευή του κρασιού. Σύντροφοι του Διονύσου στα ταξίδια του, ήταν οι νύμφες Μαινάδες, οι Σάτυροι και οι Σειληνοί.

Πολλές γιορτές ήταν αφιερωμένες προς τιμήν του θεού, όπως τα Μικρά και τα  Μεγάλα Διονύσια, τα Ανθεστήρια και τα Λήναια. Ένας από τους πιο γνωστούς μύθους για τον Θεό Διόνυσο είναι η αρπαγή του από τους Τυρρηνούς πειρατές. Για να τους τιμωρήσει για την πράξη τους, ο Διόνυσος τους μεταμόρφωσε σε δελφίνια.

Η αρχαία Αττική μελανόμορφη κύλικα με τον πλου του Διονύσου, ζωγραφισμένο στο εσωτερικό της είναι έργο του Εξηκία, χρονολογείται το 550-530 π.Χ. και βρίσκεται στο μουσείο Staatliche Antikensammlungen στο Μόναχο.

Βάρος:
935 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
25 εκ. x 25 εκ. x 4,3 εκ.
Λεπτομέρειες:
με λευκή ξύλινη κορνίζα με τζάμι
Μικτό Βάρος:
1200 γρ.
Περιοχή:
Αρχαία Ελλάδα
Υλικό:
Χαλκός με πατίνα
Υποκατηγορία:
Κορνίζα
Χρονολογία:
550 - 530 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική