210 9964841

Πυγμάχοι, Σαντορίνη

Σαντορίνη
Ξύλο
19.90
FX 006108
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Οι πυγμάχοι, είναι μία από τις πιο γνωστές τοιχογραφίες που βρέθηκαν στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης και χρονολογείται γύρω στο 1500 π.Χ.

Δημιουργήσαμε μια συλλογή από κουτιά με θέματα που προέρχονται από την Αρχαία Ελλάδα, καθώς τα χρώματα και τα σχέδια συνδυάζονται με το ξύλο και δημιουργούν ένα μοναδικό δώρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο παιδικό δωμάτιο.

Διαστάσεις: 15 εκ. x 10 εκ. x 6 εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα τo δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε τo σαν ιδιαίτερο δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

 

Στην αρχαιότητα, η πυγμαχία ήταν περισσότερο ένα τελετουργικό άθλημα και όχι τόσο ένα ανταγωνιστικό αγώνισμα καθώς θεωρείται πως ήταν σημαντικό μέρος του αρχαιοελληνικού αθλητισμού καθ΄όλη τη διάρκεια της πρώιμης κλασικής περιόδου, αφού υπήρχε και πυγμαχία παίδων.

Η γνωστή τοιχογραφία των πυγμάχων, κοσμούσε το νότιο τοίχο δωματίου, στον πρώτο όροφο της οικίας Β’ του Ακρωτηρίου της Θήρας στο νησί της Σαντορίνης. Έχει ύψος 2,75 μέτρα και πλάτος 0,94 μέτρα. 

Στην τοιχογραφία, απεικονίζονται δύο μικρά παιδιά που πιθανόν είναι ηλικίας μεταξύ 6 και 8 ετών να παλεύουν. Και τα δύο φορούν περίζωμα στη μέση. Στο δεξί τους χέρι φορούν γάντια πυγμαχίας και έχουν ξυρισμένο κεφάλι εκτός από δύο μεγάλους πλοκάμους που κρέμονται στο πίσω μέρος και δύο μικρότερους ψηλά, πάνω από το μέτωπο. Τα υπερβολικά μεγάλα μάτια που διακρίνονται στα πρόσωπά τους, είναι χαρακτηριστικό που παρατηρείται στις σύγχρονες Αιγαιακές τοιχογραφίες, ενώ τα λυγισμένα πόδια, ιδιαίτερα του αγοριού που εικονίζεται στα δεξιά, προσδίδουν κίνηση και ζωντάνια στη σύνθεση.

Το αγόρι στην αριστερή πλευρά φοράει περιδέραιο, περιβραχιόνιο και περισφύριο, ενώ το άλλο δεν φαίνεται να φοράει τίποτα.Η διαφοροποίηση αυτή, που προφανώς είναι ηθελημένη, έχει ερμηνευθεί ως ένδειξη κοινωνικής θέσης. Η παράσταση είναι πιθανό να απεικονίζει κάποια τελετή μύησης, στην οποία συμμετείχαν τα δύο αγόρια. Το φόντο της τοιχογραφίας είναι άσπρο και κόκκινο, πιθανότατα αποδίδοντας την γη και τον ουρανό.

Οι Πυγμάχοι βρίσκονται σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

 

Βάρος:
280 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
15 εκ. x 10 εκ. x 6 εκ.
Μικτό Βάρος:
280 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Σαντορίνη
Υλικό:
Ξύλο
Υποκατηγορία:
Κουτί

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική