210 9964841

Το Τάβλι των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων

Βυζάντιο
950.00
SK 000103
On backorder
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Πολυτελές Τάβλι, εμπνευσμένο από το πανάρχαιο παιχνίδι που διαφύλαξαν οι Βυζαντινοί, αλλά και την ιστορία των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων. Τα 30 χειροποίητα νομισματικά πούλια απεικονίζουν μεγαλόπρεπα τις μορφές 15 Βυζαντινών Αυτοκρατόρων, όπως απεικονίζονταν σε αυθεντικά νομίσματα του Βυζαντίου. Τα πούλια είναι σκαλισμένα στο χέρι, κατασκευασμένα σε μασίφ ασήμι 925° και μασίφ ασήμι 925° με επιχρύσωση 24 καρατίων (vermeil) και τοποθετημένα πάνω σε χειροποίητη βάση από πολυτελή αλάβαστρο σε σκούρο μπλέ και μελί χρώμα.

Ο χειροποίητος άβακας του ταβλιού είναι κατασκευασμένος από εκλεκτά είδη ξύλου καρυδιάς, popla και σφένδαμου και διακοσμημένος με παραδοσιακά βυζαντινά μοτίβα, με επιβλητικότερο τον Δικέφαλο Αετό, που ήταν το έμβλημα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Στο πλάι του άβακα υπάρχουν δύο συρόμενες θήκες, με βελούδινες υποδοχές, για φυλάσσονται και να προστατεύονται τα πολύτιμα πούλια, καθώς και τα δύο ζευγάρια ζάρια. Ένα ξεχωριστό έργο τέχνης, για τους λάτρεις του πανάρχαιου αυτού παιχνιδιού και της βυζαντινής ιστορίας.

Οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες που απεικονίζονται στα πούλια είναι ο Κωνσταντίνος Α' ο Μέγας, ο Θεοδόσιος Α' ο Μέγας, ο Ιουστινιανός Α' ο Μέγας, ο Ηράκλειος, ο Λέων Γ΄ ο Ίσαυρος, Κωνσταντίνος Ε΄ ο Κοπρώνυμος, ο Βασίλειος Α΄ ο Μακεδών, ο Λέων ΣΤ΄ ο Σοφός, ο Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος, ο Νικηφόρος Β΄ Φωκάς, ο Κωνσταντίνος Ζ΄ ο Πορφυρογέννητος, ο Κωνσταντίνος Ι΄ Δούκας, ο Αλέξιος Γ' Άγγελος Κομνηνός, ο Μιχαήλ Η' Παλαιολόγος και ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος.

Διαστάσεις: Πούλι: 3,5εκ. - Νόμισμα: 2,4εκ. - Άβακας: 43,5εκ. x 51,5εκ. x 6,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Διακανονισμός Δόσεων: Παρέχεται η δυνατότητα διακανονισμού δόσεων με τμηματικές παραδόσεις, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης: Κατόπιν της παραγγελίας σας, επιβεβαιώνεται ο χρόνος.

Concept- Σχεδιασμός - Επιμέλεια : Ντορίτ Μεγήρ

H Βυζαντινή Αυτοκρατορία, με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη, ήταν το κληρονόμο κράτος του γεωγραφικού χώρου της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, που ιδρύθηκε το 330 π.Χ.. Υπήρξε κέντρο πολιτισμού, ανάπτυξης και εμπορίου, μέχρι και την τελική της πτώση, την άλωση από τους Οθωμανούς Τούρκους το 1453. Τα σύνορα της Αυτοκρατορίας άλλαξαν αρκετές φορές, μέσα στην πολύχρονη ιστορία της και εκτείνονταν από την Ιταλική χερσόνησο, τα Βαλκάνια, τη Μικρά Ασία, την Συρία, την Παλαιστίνη, την Αίγυπτο έως και ενός μικρού τμήματος της Ιβηρικής χερσονήσου.

Η ιστορία των Βυζαντινών νομισμάτων θεωρείται ότι ξεκίνησε από τα χρόνια της βασιλείας του Αναστάσιου Α' του Δίκορου (491-518). Στα χρυσά νομίσματα, η μπροστινή όψη συνήθως παρίστανε πορτρέτα αυτοκρατόρων με πολεμική πανοπλία μ’έναν σταυρό στο χέρι ή στο κράνος. Συχνή ήταν η χρήση της προτομής του Χριστού. Από τον 10ο αιώνα, ο σταυρός έφερε ένα στρογγυλό ανάγλυφο πορτραίτο του αυτοκράτορα. Οι παραστάσεις των αργυρών νομισμάτων περιλάμβαναν προτομές και επιγραφές, που ήταν αρχικά γραμμένες στα Λατινικά, και από τα τέλη του 8ου αιώνα στα ελληνικά.

Βυζαντινά νομίσματα φυλάσσονται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα.

Βάρος:
4400 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
43,5 εκ. x 51,5 εκ. x 6,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με χειροποίητο ξύλινο άβακα
Μικτό Βάρος:
4500 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Βυζάντιο
Υλικό:
Αλάβάστρο, Μασίφ Ασήμι 925°, Επίχρυσο 24Κ Ασήμι
Υποκατηγορία:
Επιτραπέζιο
Χρονολογία:
330 - 1453 μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική