210 9964841

Σπείρα Δαχτυλίδι Επάργυρο

Κρήτη
28.00
FX 004012
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δαχτυλίδι Σπείρα. Ένα από τα αρχαιότερα σύμβολα, χρησιμοποιείται από την παλαιολιθική εποχή στον Ελλαδικό χώρο. Στην Ελλάδα υπήρξε σήμα και σύμβολο του πανταχού Αρχαίου Ελληνισμού και σύμβολο της Ζωτικής δύναμης. Ένα μοναδικό σχέδιο σε δαχτυλίδι που προσαρμόζεται ανάλογα.

Διάστασεις: 3εκ. x 3εκ.

Ορείχαλκος επάργυρος σε διάλυμα ασημιού 999°

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η σπείρα είναι ένα από τα αρχαιότερα σύμβολα και χρησιμοποιείται από την παλαιολιθική εποχή στον Ελλαδικό χώρο. Σαν σύμβολο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, δήλωνε την ελληνική καταγωγή όλων των πραγμάτων που τον έφεραν πάνω τους, ειδικά πριν την κλασσική περίοδο του χρυσού αιώνα, αλλά και μετά.

Η σπείρα ξετυλίγεται μέσα από μύθους, θρησκευτικές δοξασίες και θρύλους. Είναι χαραγμένη στα εδάφη πάνω σε βράχους, αλλά και σε προϊστορικά μεγαλιθικά μνημεία. Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν την μεγάλη μυστικιστική της σημασία, γι' αυτό την σχεδίαζαν παντού. Από τους ναούς και τις ασπίδες των πολεμιστών, στις κόμες των πανέμορφων κούρων, μέχρι και πάνω στα στολίδια για τα μαλλιά των γυναικών και στα κοσμήματα τους.Έχει βρεθεί ζωγραφισμένη σε τοιχογραφίες στην αρχαία Θήρα, αλλά και σε αγγεία της μινωικής εποχής, που βρέθηκαν στην Κρήτη και στη Σαντορίνη.

Βάρος:
15 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
3 εκ. x 3 εκ.
Μικτό Βάρος:
28 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Δαχτυλίδι
Χρονολογία:
1500-1450 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική