210 9964841

Σπείρα Επίχρυσα Σκουλαρίκια

Αρχαία Ελλάδα
49.90
FX 012016
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Σπείρα σκουλαρίκια με επιχρύσωση 24 καρατίων χωρίς νίκελ και με κρεμαστάρι σε μασίφ ασήμι. Η σπείρα συμβολίζει τη δημιουργία της ζωής και αποτελεί σύμβολο της Ζωτικής Δύναμης. Συμβολίζει επίσης, τη Γέννηση, τη Συνέχεια, την Περιπλάνηση, τον Χορό, την Ύπαρξη και την Επιστροφή στο Κέντρο. Αυτό σημαίνει σαφώς την Ανάκτηση Δυνάμεων! Ως ένα τέτοιο σύμβολο απεικονίζεται και σε όλες τις πτυχές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τον 16ο αι. π.Χ.

Διαστάσεις: 2,5 εκ. x 3,5 εκ. x 3,5 χιλ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η σπείρα χρησιμοποιείται στα αντικείμενα το ελληνικού πολιτισμού από τα αρχαία χρόνια. Από τον 16° αι. π.Χ., όταν κατασκευάστηκε ένα μυκηναϊκό χρυσό κτέρισμα (διακοσμητικό μαλιών κεφαλής, που τώρα φυλάσσεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών) οι σπείρες στόλιζαν τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης του Ελληνικού λαού αποδεικνύοντας την ιστορική και πολιτιστική του συνέχεια. Τα παραδοσιακά ενδύματα της Βόρειας Εύβοιας έχουν πολύ έντονο το στοιχείο αυτό. Οι αρχέγονες σπείρες στολίζουν τα σεγκούνια σε υπέροχα σχέδια, διακοσμούν τις ποδιές σε περίτεχνους συνδυασμούς και κρύβουν πίσω τους το βαθύ συμβολικό τους μήνυμα το οποίο εξακολουθεί να είναι το ίδιο εδώ και 3000 χρόνια…

Η σπείρα ξετυλίγεται μέσω μύθων, θρησκευτικών πεποιθήσεων και θρύλων. Είναι χαραγμένη σε βράχους και σε προϊστορικά μεγαλιθικά μνημεία. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν επίγνωση της μεγάλης μυστικιστικής σημασίας της σπείρας, γι 'αυτό εφάρμοζαν παντού. Από τους ναούς και τις ασπίδες των πολεμιστών, την απεικόνιση του χτενίσματος στο πανέμορφο κεφάλι των αγαλμάτων του Κούρου και στο στολίδι για τα μαλλιά και τα κοσμήματα των αρχαίων γυναικών. Έχει βρεθεί ζωγραφισμένο σε τοιχογραφίες στην αρχαία Θήρα και επίσης σε πολλά αγγεία από την μινωική εποχή που ανακαλύφθηκαν στην Κρήτη και τα νησιά της Σαντορίνης στο Αιγαίο.

Η σπείρα είναι ένα από τα παλαιότερα σύμβολα και χρησιμοποιήθηκε από την εποχή των λίθων στην Ελλάδα. Είναι ένα από τα ισχυρότερα - ιστορικά σύμβολα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και δηλώνει την ελληνική προέλευση όλων των πραγμάτων που το φέρουν, ειδικά πριν από την κλασσική περίοδο του χρυσού αιώνα και μετά.

Βάρος:
22,5 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,5 cm x 3,5 cm x 3,5 mm
Μικτό Βάρος:
80 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ελλάδα
Υλικό:
Επίχρυσο 24K (χωρίς νίκελ) μασίφ ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Σκουλαρίκια
Χρονολογία:
16ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική